NOGOMETNI RAT

Ministar obrane zapovjedio: Glas ćete dati Štimcu

Branko Vukelić smatra se značajnijim za uspjeh NK Karlovca nego njihov trener Igor Pamić

KARLOVAC - Kandidat za predsjednika Hrvatskog nogometnog saveza Igor Štimac može računati na dva glasa iz Karlovačke županije - ono što se danima nagađalo dobilo je svoju službenu potvrdu nakon sastanka Izvršnog odbora NK Karlovca.

Štimac je od devet nazočnih članova dobio podršku devetorice, jedan je bio suzdržan, a jedan član je svoj glas dao Vlatku Markoviću.

Trač se pokazao točnim

Direktor kluba Dražen Mejašić rekao je novinarima da je “u programu Igora Štimca dugoročno riješen sistem natjecanja kroz Ligu 16, što NK Karlovcu odgovara, ponajviše zato što se Štimčevim planom pogoduje razvoju mladih igrača, odnosno nogometne škole”.

Bojazan glavnog Markovićeva lobista Zdravka Mamića da će NK Karlovac podržati Štimca objavljena u Sportskim novostima pokazala se točnom. Mamić je tada rekao kako klub iz Karlovca podržava Markovića, ali da za Štimca lobira ministar obrane Branko Vukelić.

Micanje nepodobnih

Iako to u klubu nitko neće javno priznati, poznato je da je upravo Vukelić odigrao ključnu ulogu da se podrška iz Karlovca od Markovića usmjeri prema Igoru Štimcu, iako nitko ne može objasniti koji su Vukelićevi motivi za takvo nešto.

Na izborima u HNS-u Karlovačku županiju trebali su predstavljati bivši župan Ivica Horvat i Neven Šprajcer, tajnik kluba i predsjednik Nogometnog saveza Karlovačke županije.

Kako je Šprajcer lobirao za Markovića, u kuloarima se pojavila informacija da će ga zbog toga smijeniti, kako bi Štimčev lobi bio siguran da jedan od dva glasa na izborima neće otići u “krivom smjeru”. I ova kuloarska priča dobila je svoju službenu potvrdu. NK Karlovac, naime, pokrenuo je inicijativu za održavanje Izvanredne skupštine NSKŽ na kojoj će se zamijeniti delegat za glasovanje u hrvatskoj kući nogometa. Izvanredna skupština održat će se već sljedećeg tjedna. Umjesto svojeg tajnika, NK Karlovac sada predlaže predsjednika kluba Zorana Sabljarića. Sabljarić je prvi susjed ministra Vukelića u Vukmanićkom Cerovcu i njegov čovjek od povjerenja.

Ministar Branko Vukelić u NK Karlovcu je formalno samo član skupštine, no njegov utjecaj daleko je jači od utjecaja bilo kojeg skupštinara. U klubu se njega u neslužbenim razgovorima naziva Gazdom. Dijeleći nagrade Sportske zajednice prošle godine, Zdravko Marčetić iz Sportske zajednice govorio je o NK Karlovcu ustvrdivši kako ne bi bilo nogometnog čuda iz Karlovca bez jednog čovjeka.

Vojska na stadionu

Mnogi su očekivali da će izustiti ime Igora Pamića, trenera koji je klub iz grada na četiri rijeke u Prvu ligu doveo s dna trećeligaške tablice, no on je izustio ime - Branka Vukelića. Marčetić je ustvari znao o čemu priča. Podsjetimo, Vukelićevom zaslugom angažirani su vojnici koji su sudjelovali u uređenju stadiona za prvu prvoligašku sezonu kluba. On je tada objasnio kako je vojska na usluzi građanstvu, te ništa nije bilo sporno u angažiranju vojske u uređenju stadiona.

Z. Sabljarić - susjed i odani suradnik

Zoran Sabljarić, prvi Vukelićev susjed u Vukmanićkom Cerovcu, ujedno je i njegov najodaniji suradnik. Zaposlen je u Hrvatskim šumama, kao voditelj Uprave šuma Podružnice Karlovac. Početkom ove godine preuzeo je dužnost čelnika NK Karlovca. Prije dvije godine bio je predsjednik Turističke zajednice Karlovca, te je samim time bio i prvi čovjek organizacije Dana piva. U posljednjoj aferi vezanoj za NK Karlovac spominje se njegovo ime. Gradsko poduzeće Zelenilo, u kojemu je predsjednik NO-a, odobrilo je Klubu zakonski neopravdanu beskamatnu pozajmicu od 100.000 kuna koja vjerojatno ne bi bila vraćena da je mediji nisu otkrili.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. svibanj 2024 04:40