PRAVNA BITKA

Ministarstvo će rušiti Mudrinićeve ilegalne objekte na Kornatima, ali ne dok se ne okonča postupak legalizacije

Zagreb, 160210.Park stara Tresnjevka.Edukacijski centar T-HT-a. Konferencija za novinare T-Hrvatskog Telekoma (HT)na kojoj su predstavljeni rezultati poslovanja za 2009. godinu.Na slici: Izlaganje Ivice Mudrinica.Foto: Goran Mehkek / CROPIX
 Goran Mehkek / CROPIX

ZAGREB - Ministarstvo graditeljstva i prostornoga uređenja priopćilo je danas da će građevinska inspekcija donijeti rješenje o uklanjanju svih građevina (dvije stambene građevine, temeljna ploča i trakasti temelji) koje je na otoku Žutu izgradio predsjednik Uprave HT-a Ivica Mudrinić, ali će se inspekcijski postupak za dvije stambene građevine prekinuti do okončanja postupka legalizacije, koji je Mudrinić kao investitor pokrenuo.

"Ministarstvo graditeljstva i prostornoga uređenja obavilo je inspekcijski nadzor na otoku Žutu te je utvrdilo da je investitor Ivica Mudrinić iz Zagreba na čest.zem. 585/2 k.o, Kornati izgradio dvije stambene građevine, temeljnu ploču i trakaste temelje. Za sve navedene građevine građevinska inspekcija donijet će rješenje o uklanjanju, uz napomenu da je investitor za dvije stambene građevine podnio zahtjev za legalizaciju , te će se prema Zakonu o legalizaciji inspekcijski postupak za dvije stambene građevine prekinuti do pravomoćnog okončanja postupka legalizacije", stoji u priopćenju Ministarstva.

Dodaje se da je punomoćnik investitora na saslušanju u građevinskoj inspekciji izjavio da će odmah pristupiti uklanjanju temeljne ploče i trakastih temelja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 11:57