BESPRAVNA GRADNJA

Ivica Mudrinić sam srušio svoju ilegalnu građevinu na Kornatima: 'Konzultirao sam se sa stručnjacima'

Propao je pokušaj predsjednika Uprave HT-a Ivice Mudrinića da legalizira neobičnu građevinu na otoku Žutu. Mudrinićeve fantomske kuće podignute su u zaštićenom krajoliku, no prekasno za zračne snimke presudne za legalizaciju , javlja HRT.

Prema posljednjim podacima, do 21. lipnja 2011. na tom su mjestu podignute dvije konstrukcije. Ovih dana na teren izlazi ispekcija - utvrdit će koliko tamo ima zgrada. Usporedit ćemo ih sa snimkama i razlika će biti porušena, izjavila je ministrica graditeljstva i prostornog uređenja Anka Mrak Taritaš.

No dan prije Mudrinić je sam srušio sve željezne konstrukcije s krovištima. Ostala je tek jedna u brdu i jedan objekt uz more. Očito se pripremio za skori dolazak inspekcije.

"Nakon obavljenih dodatnih konzultacija s više stručnjaka, čija se mišljenja nisu u potpunosti podudarala, kako ni potencijalno nešto ne bi moglo biti sporno, demontirao sam dio montažnih nadstrešnica na obiteljsko-poljoprivrednom gospodarstvu koje imam na otoku Žutu", priopćio je.

Preostale objekte oko maslinika i vinograda Mudrinić želi legalizirati. Pročelnik Upravnog odjela za prostorno uređenje i gradnju Gojislav Krnić potvrdio je za HTV da je Mudrinić podnio zahtjev za njihovu legalizacijom 9. studenoga 2012. Fantomske zgrade na Žutu nestale su. No o Mudrinićevu građevinskom pothvatu i dalje svjedoče duboki iskopi u otočnom kršu i betonski temelji. A oni su inspekciji u dosadašnjoj praksi bili dovoljan dokaz za prijavu bespravne gradnje.

Podsjetimo, Zakon kaže da se legalizirati mogu i nedovršene građevine. Ali samo one koje imaju konstruktivne elemente - stupovi i završna ploča, odnosno zidovi i završna ploča.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 14:51