NAKON PRIOPĆENJA HUP-a

MINISTARSTVO RADA POTVRDILO ZA JUTARNJI 'Iz hitne procedure povlači se prijedlog izmjena Zakona o radu po kojem se uvodi mogućnost rada do 68. godine'

Hrvatski sabor
 Boris Kovacev / Ilustracija / CROPIX

Jutarnji list je dobio potvrdu iz Ministarstva rada da se iz hitne procedure povlači prijedlog izmjena Zakona o radu, a Zakon o mirovinskom osiguranju ostaje.

Iz Vlade su nam poručili kako je u utorak navečer održana telefonska sjednica na kojoj je odlučeno da se iz hitne procedure povuku izmjene Zakona o radu. Podsjetimo, Vlada je prošli četvrtak donijela prijedlog izmjena Zakona o radu kojima se omogućava rad do 68. godine.

Nadalje, iz Vlade su nam potvrdili da je osim Zakona o radu iz hitne procedure povučeno još pet zakonskih prijedloga koji definiraju rad do 68. godine. Iz Banskih dvora poručuju da će vlada sve te zakonske prijedloge dodatno razmotriti sa socijalnim partnerima te ih potom uputiti u redovnu proceduru.

Nešto prije informacije iz Vlade, Hrvatska udruga poslodavaca oglasila se priopćenjem u kojem stoji kako odgađa konferenciju za medije koja je trebala biti održana danas u 10 sati u prostorijama HUP-a.

'Konferenciju odgađamo budući da smo dobili najavu iz Vlade RH da će povući iz daljnje procedure odnosno, glasanja u Saboru, prijedlog izmjena Zakona o radu (ZOR) kojim se definira mogućnost produljenja rada na još tri godine nakon ispunjenja uvjeta za mirovinu sa 65 godina. Navedeni prijedlog izmjene ZOR-a bio je dio paketa zakona vezanih uz mirovinsku reformu te nam je ujedno najavljeno da će se kroz socijalni dijalog razgovarati o nužnim poboljšanjima radnog zakonodavstva', stoji u priopćenju HUP-a.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 13:11