SLOŽNI U STAVU

MINISTRI VANJSKIH POSLOVA HRVATSKE i BiH SUGLASNI 'Treba riješiti otvorena pitanja u odnosima između dvije zemlje'

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 12.08.2019. u 11:42

Zagreb, 190719.
Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandrokovic na zahtjev Vlade Republike Hrvatske, sazvao je 13. izvanrednu sjednicu Hrvatskoga sabora. Na dnevnom redu je devet prijedloga o iskazivanju povjerenja novim clanovima Vlade te za iskazivanje povjerenja dosadasnjim ministrima za nove ili dodatne duznosti u Vladi RH.
Na fotografiji: Novi ministar vanjski i europskih poslova Goran Grlic Radman. Foto: Davor Pongracic / CROPIX
Davor Pongracic / CROPIX

Goran Grlić Radman

Ministri vanjskih poslova Hrvatske te Bosne i Hercegovine Goran Grlić Radman i Igor Crnadak suglasni su kako je potrebno što prije riješiti otvorena pitanja u odnosima između dvije zemlje i ujedno raditi na poboljšanju ukupnih odnosa u regiji, priopćeno je u ponedjeljak iz sjedišta bosanskohercegovačke dipomacije u Sarajevu.

U priopćenju Ministarstva vanjskih poslova BiH stoji kako su se dvojica ministara sastala prvi put nakon što je Grlić Radman preuzeo dužnost šefa hrvatske diplomacije.

Sastanak je održan u nedjelju navečer u Brelima, a bio je posvećen međusobnoj suradnji, odnosima u regiji kao i potpori Hrvatske BiH u procesu europskih integracija.

Kako je navedeno u priopćenju, Crnadak je ovom prigodom posebice istaknuo važnost problema gradnje odlagališta nuklearnog otpada na Trgovskoj gori, u općini Dvor u Hrvatskoj, te potrebu dovršetka izgradnje novog mosta preko Save kod Gradiške u ugovorenim rokovima, kao i nužnost pronalaska trajnog rješenja graničnog pitanja između dvije države.

Grlić Radman i Crnadak razgovarali su i o provedbi sporazuma lidera najvećih političkih stranaka u BiH, potpisanog 5. kolovoza, kojim je predviđena uspostava nove izvršne vlasti u toj zemlji u razdoblju od 30 dana.

Dvojica ministara zajednički su konstatirali kako je potrebno raditi na stalnom poboljšanju odnosa između Hrvatske i BiH, jer je to u obostranom interesu, kao i u interesu cijele regije.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo