'POKAZALI PRAVO LICE'

Ministrica Obuljen Koržinek i HNS osudili napad Živog zida na novinarku Jutarnjeg

 
Ivan Vilibor Sinčić
 Davor Pongračić / CROPIX

"Zgroženi smo huškačkim napadom Živog zida na novinarku Jutarnjeg lista i najstrože osuđujemo svaki udar na slobodu medija", priopćila je Hrvatska narodna stranka – liberalni demokrati (HNS) putem Facebooka, reagirajući na potez stranke Živi zid koja je u subotu plaćenim oglasom na društvenoj mreži Facebook pozvala na javni linč protiv novinarke Jutarnjeg lista Željke Godeč. Naime, Živi zid je na Facebooku platio objavu fotografije novinarke Željke Godeč uz natpis “Expert za lažne vijesti - hanzamedia”, a uz logotip Jutarnjeg lista dodali “hashtag” #fakenews.

U sramotnoj objavi Živog zida protiv novinarke je navedeno da “godinama sustavno trola protiv Živog zida, piše poluinformacije, poluistine, izvodi zaključke koji nemaju veze s činjenicama..."

HNS danas u svom reagiranju navodi: "I ovim je potezom Živi zid još jednom pokazao svoje pravo lice: oni nisu nikakav borac za pravdu, već posve suprotno – populisti opasnih namjera koji se po uzoru na totalitarne režime ne ustručavaju pozivati na javni progon onih koji se usuđuju propitkivati njihov rad.

Sloboda medija, sloboda govora i nezavisno novinarstvo istinski su čuvari demokracije, a HNS kao liberalna stranka smatra da je na svima nama odgovornost, osobito na parlamentarnim strankama, da se borimo za očuvanje demokratskih vrijednosti i da ovakve opasne ispade pojedinih političkih stranaka najstrože osudimo".

Inače, novinarka Jutarnjeg lista Željka Godeč u subotu je objavila članak “Financijske rupe u Živom zidu”, veliku analiza financija Živog zida iz koje se vidi da Živi zid nije adekvatno, transparentno i namjenski trošio novac.

Na napad Živog zida na novinarku Jutarnjeg reagirali su brojni mediji kao i Hrvatsko novinarsko društvo.

U Intervjuu tjedna za Media servis ministrica Nina Obuljen Koržinek komentirala je napad Živog zida: "Svi oblici pritisaka na novinare u demokratskoj državi su neprihvatljivi, pogotovo ovaj vid obračunavanja kada ne iznosite kontraargumente."

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. svibanj 2024 03:39