POVRATAK

MIRELA HOLY BIT ĆE NA LISTI SDP-a ZA EUROPSKE IZBORE, PRIJEDLOG DAO BERNARDIĆ 'Ona je istinska socijaldemokratkinja i za nas pravo pojačanje'

 
Davor Bernardić i Mirela Holy, arhivska fotografija
 Tomislav Krišto / CROPIX

Predsjendištvo SDP-a je na prijedlog predsjednika stranke Davora Bernardića izglasalo da se na njihovoj listi za izbore zastupnika u Europski parlament nađe i Mirela Holy, njihova bivša članica.

- Predsjedništvo je danas donijelo dvije važne odluke. Usvojen je nacrt Programa za predstojeće europarlamentarne izbore. Nacrt puštamo u javnu raspravu među naše članice i članove, simpatizerke i simpatizere. Ključna poruka je da želimo biti ravnopravni unutar Europske unije, da budemo partneri, a ne sluge. Druga važna odluka, a koju je Predsjedništvo jednoglasno podržalo na moj prijedlog, je da se na našoj listi nađe i Mirela Holy. Ona je istinska socijaldemokratkinja, žena koja se snažno zalaže za zaštitu okoliša, paritetnu demokraciju i prava manjina, stoga je ona na našoj listi pravo pojačanje - kazao je Bernardić nakon sjednice Predsjedništva.

Komentirajući tu odluku Mirela Holy je kazala kako je više puta razgovarala s Davorom Bernardićem o tome da bude na SDP-ovoj listi za europarlamentarne izbore, te da je na kraju pristala uz tri uvjeta. Prvi je da ne bude moneta za potkusurivanje u SDP-u, odnosno da svi u Predsjedništvu i oni kojih se tiču ovi izbori budu s time suglasni. Drugi uvjet je da ne ulazi u SDP, a treći da bude na dnu liste.

- Ne želim da netko kaže kako sam zahvaljujući SDP-u nekome uzela mjesto u Europskom parlamentu - rekla je Holy.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 12:02