PREDSJEDNICA VEM-A

MIRJANA RAKIĆ PROGOVORILA O SVOJOJ IZVJESNOJ SMJENI 'Ova odluka ministra je meni teško objašnjiva. Vrlo je čudna situacija...'

 Arhiva EPH

Gošća Dnevnika u 22 N1 televizije bila je predsjednica Vijeća za elektroničke medije, Mirjana Rakić.

Na sjednici Vlade u četvrtak ministar kulture Zlatko Hasanbegović odbio je izvješće o radu Vijeća za elektroničke medije te tražio smjenu Mirjane Rakić i raspuštanje Vijeća.

"Mislim da smo mi ispunili svoje obaveze i da smo naveli sve što smo radili protekle dvije godine. Naravno da nismo naveli sve radne sastanke niti sve sastanke s HRT-om. Ove godine je iskorišten izvještaj Vijeća o sada bivšem ravnatelju HRT-a, Goranu Radmanu. Navodni razlog za naše raspuštanje su 'osobito teški propusti u radu Vijeća.' Ja mislim da nismo napravili ništa od toga", rekla je Rakić.

Predsjednica Vijeća za elektroničke medije rekla je i da nisu razgovarali s ministrom.

"Ne, nismo. Mi smo ga kao Vijeće zamolili za sastanak da vidi što radimo, ali do danas nismo dobili odgovor."

Smatra da se radi o velikom pritisku na medije.

"Vrlo je čudna situacija. Kad je bio prosvjed zbog odluke Vijeća da se kazni Z1 televizija nitko od državnog vrha se nije oglasio o tome. Kad vam se veliki broj ljudi okupi na ulici očekuje se da on reagira. I to je bio pritisak na medije. Ova odluka ministra je meni teško objašnjiva."

Rakić očekuje da će podnijeti izvješće u Saboru.

"Očekujem da kao predsjednica Vijeća podnesem izvještaj saborskom Odboru za medije, ali i pred samim Saborom pa da oni odluče. No, čini mi se da je odluka već donesena", zaključuje Rakić za N1 televiziju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 22:51