AFERA ZAGORJE TEHNOBETON

MIROSLAV BUNIĆ IZLAZI IZ PRITVORA UZ JAMSTVO OD 4 MILIJUN AKUNA Varaždinski moćnici u zatvoru zbog korupcijske afere

 Željko Hajdinjak / CROPIX

VARAŽDIN - Zagrebački Županijski sud u ponedjeljak je prihvatio zahtjev koji je sudu uputio branitelj Miroslava Bunića te je odobreno njegovo puštanje iz pritvora uz jamstvo od 4 milijuna kuna.

Ta odluka međutim još nije pravomoćna tako da će Bunić provesti još nekoliko dana u Remetincu dok se ne riješe eventualne žalbe. O zahtjevu za puštanje iz pritvora Ivana Čehoka i Zlatka Horvata zagrebački će sud odlučivati u srijedu.

Miroslav Bunić je u pritvoru u Remetincu od sredine siječnja kada je uhićen zajedno s bivšim gradonačelnikom Ivanom Čehokom, njegovim zamjenikom Zlatkom Horvatom i bivšim gradskim pročelnikom za prostorno uređenje Stankom Vitezom zbog sumnje na zlouporabu položaja i ovlasti te primanje i davanje mita te poticanja na zloupotrebu položaja i ovlasti.

Prilikom uhićenja određen im je pritvor u trajanju od mjesec dana, a sredinom veljače zagrebački je sud pustio iz pritvora Stanka Viteza dok je vezano uz Bunića, Čehoka i Horvata prihvaćen zahtjev USKOK-a da im se pritvor produlji za još dva mjeseca budući da nisu ispitani svi svjedoci vezani uz njihove slučajeve.

U ponedjeljak je na zagrebačkom sudu održano ročište na kojem se odlučivalo o zahtjevu za puštanje iz pritvora koji je uputio odvjetnik Miroslava Bunića . Bunić je za puštanje iz pritvora ponudio jamstvo u iznosu od 4 milijuna kuna u mjenicama tvrtke Zagorje Tehnobeton, a sud je njegov zahtjev i prihvatio. No, Bunić još nije pušten iz pritvora jer na tu odluku USKOK ima pravo žalbe. U srijedu bi pak trebalo biti održana ročišta na kojima će se odlučivati o zahtjevima za puštanje iz pritvora koje su uputili odvjetnici Ivana Čehoka i Zlatka Horvata. Prema neslužbenim procjenama, ti bi zahtjevi također mogli biti i prihvaćeni.

Čehoka i Horvata se sumnjiči se da su ožujka 2003. do lipnja 2011. godine pogodovali Bunićevim tvrtkama prilikom dobivanja poslova s Gradom i plaćanjima komunalnih obveza prema Gradu, čime je Grad oštećen, a tvrtke su nezakonito prihodovale više od 6 milijuna kuna. S druge strane, Bunić im nije ostao dužan. Za protuuslugu za pogodovanje, Čehoku i Horvatu je na njihovo traženje platio dio cijene za kupljene stanove pa je tako Čehoku pri kupnji stana „pomogao“ sa 100.000 kuna, a Horvatu sa 103.000 kuna. Dodatno, Čehoka se sumnjiči da je tražio i dodatno opremanje svojeg i Horvatovog stana.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 01:17