NASTAVAK SUĐENJA

Mišetić: Obrana Gotovine nikad nije skrivala topničke dnevnike

 Marko Miscevic / CROPIX / CROPIX

ZAGREB - Svjedočenjem Luke Mišetića, jednog od odvjetnika genrala Ante Gotovine, nastavljeno je suđenje odvjetniku Marinu Ivanoviću na Općinskom kaznenom sudu u Zagrebu zbog skrivanja tzv. 'topničkih dnevnika'.

Mišetić je rekao kako su svi dokumenti koje je haško tužiteljstvo tražilo i zbog kojih se Ivanović i našao na sudu već predani sudu u Haagu.

- Obrana generala Gotovine ne skriva nikakvu dokumentaciju - istaknuo je Mišetić i prepričao okolnosti pod kojima je podignuta optužnica protiv Ivanovića. Mišetić tvrdi kako je dizanju optužnice prethodio njegov sastanak s premijerkom Jadrankom Kosor, koja u vrijeme susreta, krajem 2008., obnašala dužnost potpredsjednice Vlade.

- Kosor me u rujnu 2008. hitno pozvala u Zagreb. Sastali smo se 3. listopada 2008. i ona mi je tada priopćila kako će se protiv Ivanovića podići tužba za skrivanje dokumenata ukoliko on ne dostavi sve dokumente s popisa koji je sastavilo haško tužiteljstvo. Vlada se obavezala da će nam u roku od četiri dana dostaviti taj popis, ali nam se na kraju nitko nije javljao. Kad smo na kraju dobili specificirani popis traženih dokumenata ispostavilo se kako nijedan dokument koji smo imali ne odgovara tom zahtjevu - rekao je Mišetić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 14:21