ODLAZI S FUNKCIJE

MISLAV KOLAKUŠIĆ NAJAVIO KRAJ SUDAČKE KARIJERE 'Nemam ja tu što raditi, želim da me građani pošalju u Europski parlament'

 
Mislav Kolakušić
 Goran Mehkek / CROPIX

Sudac zagrebačkog Trgovačkog suda Mislav Kolakušić jutros je gostujući na N1 televiziji komentirao činjenicu da je nositelj nezavisne lista za europski parlament.

Bez obzira na to što mu ankete ne daju puno izgleda, Kolakušić uvjerava da će njegova građanska lista dobiti čak tri mandata.

Na kritiku predsjednika Vrhovnog suda Đure Sesse da uz sudačku ne ide politička funkcija, Kolakušić spremno odgovara:

"Prestajem s funkcijom s danom kada stupim na dužnost u EU parlamentu. Političar je isključivo ona osoba koja obnaša političku funkciju, sve ostalo je pravo govora, a ne vršenje političke dužnosti. Političku dužnost možete vršiti jedino ako za to dobijete mandat".

No, nešto kasnije Kolakušić je otkrio da neće više biti sudac Trgovačkog suda pa makar i ne dobio mandat eurozastupnika.

"Ja sam završio svoju karijeru, želim da me građani pošalju u Europski parlament. Kad me izaberu, isti dan kreće kampanja za predsjedničke izbore, a onda kampanja za parlamentarne izbore koji su najvažniji jer se na njima mogu promijeniti stvari u zemlji. Apsolutno završavam sudačku karijeru, nemam ja tu što raditi", uvjerava Kolakušić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 13:24