‘PRAVA, MODERNA!‘

Misterij zastave na zgradi gdje je sjedište ‘Neovisnih za Hrvatsku‘: ‘Prolazim i šokiram se!‘

Stara zastava, koje više nema na zgradi, prošle je godine bila predmet raznih rasprava
Zastava na zgradi sjedišta 'Neovisni za Hrvatsku'
 
 Čitatelj

Zastava koja se nalazi na zgradi u Jurišićevoj 25, gdje svoje prostorije imaju Neovisni za Hrvatsku Brune Esih, danas je prolaznicima bila naočito zanimljiva. Na prvi pogled ne vidi se ništa neobično - riječ je o zastavi RH kakvih diljem grada ima stotine. No, ova je ipak posebna.

- Jučer sam prošao i bila je ona stara, s prvim bijelim poljem. Danas prolazim i šokiram se - zastava je naša, Hrvatska, moderna. Nisu oni to sami promijenili, jer je njima ova "ustaška", kako je mnogi nazivaju, bila važna. Osim toga, u tim uredima sad sigurno nema nikoga tko bi to promijenio, jer zgrada ima crvenu naljepnicu i ne može se koristiti zbog štete koja je nastala u potresu. Meni se ovo čini kao da im je netko povodom Dana antifašističke borbe napravio "diverziju" i postavio im Hrvatsku zastavu - rekao nam je čitatelj koji nam je poslao slike. Dodao je i kako se nada da će ova zastava i ostati tamo jer je riječ o pravoj zastavi naše zemlje, jedinoj koja se treba vijoriti s nekog pročelja.

image
Zastava na zgradi sjedišta 'Neovisni za Hrvatsku'
Čitatelj

Stara zastava, koje više nema na zgradi, prošle je godine bila predmet raznih rasprava. O njoj se morala izjasniti i policija, koja je krajem travnja obavijestila javnost kako u isticanju hrvatske zastave s grbom koji počinje bijelim poljem nema obilježja prekršaja niti kaznenog djela koje se goni po službenoj dužnosti.

Neovisni su to pozdravili objavom na društvenim mrežama gdje su, između ostalog, napisali "Izvojevana je važna, ne samo simbolička pobjeda! Ne će se Hrvatima više moći suditi zbog povijesne hrvatske zastave. Još više, NEOVISNI ZA HRVATSKU su time, kao i u slučaju promjene naziva Trga maršala Tita, pokazali kakvi se uspjesi mogu postići kad se u pravi trenutak pokaže hrabrost, dostojanstvo, mudrost, odlučnost i dosljednost! Zato istaknite tu svetu, najljepšu zastavu na cijelome svijetu, i ne skidajmo je više nikad. Vrijeme je za Hrvatsku – Neka vide da nas ima!"

Do komenatara Brune Esih nismo uspjeli doći. Nije odgovarala na naše poruke i pozive.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 22:34