UHVAĆENA

MLADA HDZ-ova NAČELNICA MORA ODMAH VRATITI 72.000 EURA! Kupila stan u Zagrebu pomoću subvencioniranog kredita, a živi u Lovreću u kući s bazenom

 
Anita Nosić
 Ante Cizmic / CROPIX

Anita Nosić, načelnica općine Lovreć iz redova HDZ-a, kupila je stan u Zagrebu uz poticaje kako bi imala gdje biti kada poslovno dolazi u Zagreb. No kako to nije funkcija takvih kredita, iz APN-a su poslali službeno priopćenje u kojem stoji kako će odmah pokrenuti postupak naplate kredita u cijelosti, ali i vraćanje isplaćenih subvencija, piše 24sata.

- APN će obavijestiti banku da se radi o kršenju zakona o subvencioniranju stambenih kredita za mlade u kojem jasno stoji da je obveza prijaviti se na adresi u roku trideset dana. Banka je sukladno zakonu dužna naplatiti kredit u cijelosti, a potom u roku od 30 dana vratiti cijeli iznos subvencije APN-u, odnosno u državni proračun - kažu u Ministarstvu.

Nosić je za stan od 57,4 kvadratna metra digla povlašteni kredit na iznos od 80.000 eura, no u tom stanu uopće ne živi već stanuje s ocem u njegovoj vili s bazenom u Lovreću.

Kredit za stan digla je prije dvije godine, a dosad su porezni obveznici za to platili oko 46.000 kuna. Ostatak glavnice od 72.000 eura će joj nakon ovog otkriće odmah doći na naplatu, a ako ne plati, HPB koji je kredit odobrio, zaplijenit će joj stan.

Anita Nosić je na čelo Lovreća došla jer je bivši načelnik Ante Babić 'preselio' u (tadašnje) ministarstvo socijalne politike i mladih pa je ona – kao dotadašnja zamjenica – naslijedila fotelju. No i kasniji izbori su se pokazali kao puka formalnost jer u Lovreću zapravo nema oporbu.

'Već sam se u srednjoj školi učlanila u mladež HDZ-a. Većina djece iz mog razreda je isto napravila. Ovdje smo svi nekako usmjereni prema HDZ-u', rekla je Nosić te time objasnila i kako Lovreć diše.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 11:28