AFERA ANITE NOSIĆ

MINISTAR SLUČAJ MLADE HDZ-ove NAČELNICE UPUTIO DORH-u! Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa otvorilo je predmet protiv nje

 
 CROPIX

Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja prijavit će slučaj HDZ-ove načelnice Lovreća Anite Nosić Državnom odvjetništvu, doznajemo.

Ministar graditeljstva Predrag Štromar potvrdio je poslijepodne da je DORH-u uputio predmet HDZ-ove načelnice koja je preko APN-a uz državnu subvenciju kupila stan u Zagrebu.

Osim toga, i Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa otvorilo je predmet protiv nje, potvrđeno nam je u Povjerenstvu.

- Povjerenstvo je otvorilo predmet protiv dužnosnice Nosić u kojem će ispitati je li uslijed promjene prebivališta sa svrhom stjecanja subvencioniranog kredita došlo do povrede nekih od odredbi Zakona o sprječavanju sukoba interesa - povrdila nam je glasnogovornica Povjerenstva Martina Jurišić.

Ni vrh HDZ nije baš sretan s ovom aferom, a stranačka tijela očito će odlučivati o njenoj daljnjoj sudbini u stranci.

Interna revizija u APN-u, Štromar: 'Nemam ni mrvicu tolerancije...'

Subvencioniranje stambenih kredita je mjera pomoći Vlade Republike Hrvatske kojom se hrvatskim državljanima olakšava stambeno zbrinjavanje kroz otplatu dijela stambenog kredita. Temeljni cilj mjere je pomoć mladim obiteljima da lakše dođu do svog doma. Eventualno postojanje bilo kakvih nepravilnosti u postupcima dodjele subvencija stambenih kredita kao i postupcima formiranja lista za POS stanove potpuno je neprihvatljivo.

Pokrenuta je interna revizija u APN-u, zatraženi su potrebni podaci MUP-a i Ministarstva uprave, a konkretan predmet upućen je DORH-u s obzirom na sumnju da je u postupku bilo spornih radnji. Revizijom će se također utvrditi i daljnji postupci u spomenutom predmetu.

- Nemam ni mrvicu tolerancije prema bilo kakvoj zlouporabi mjera koje imaju za cilj mladima omogućiti da na lakši i jeftiniji način dođu do svog doma. Interna revizija je u tijeku, ukoliko se pokaže potrebnim, idemo i u izmjene akata – izjavio je ministar Štromar.

Nakon dovršetka interne revizije, rezultate ćemo proslijediti nadležnim institucijama te informirati javnost.

Bačić: Ponašanje načelnice Nosić je apsolutno neprihvatljivo

Presjednik Kluba zastupnika HDZ-a Branko Bačić izjavio je u petak kako je ponašanje načelnice općine Lovreć Anite Nosić apsolutno neprimjereno te vjeruje da će stranačka tijela odlučivati o tome.

„Iz onoga što sam pročitao, to je apsolutno neprimjereno ponašanje. Neprihvatljivo mi je da sjajan zakonski model kako da mladi dođu do stana, kojeg sam ja autor, završi u ovakvoj aferi. Vjerujem da će nadležna stranačka tijela odlučivati o tome“, istaknuo je Bačić u izjavi novinarima u Saboru komentirajući slučaj načelnice Nosić koja je preko APN-a uz državnu subvenciju kupila stan u Zagrebu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 07:54