NUDE 'GLAS RAZUMA'

Mladi liberali: 'Prepucavaju se oko spolnog odgoja, a o nezaposlenosti mladih šute i Crkva i Vlada!'

Slavonski Brod 301109.U Brodsko posavskoj zupaniji ima 14902 nezaposlena sto je 20% vise nego u istom periodu prosle godine.Vecina ih misli da nece naci zaposlenje preko biroa za zaposljavanje.Na slici biro za zaposljavanje. Foto: Danijel Soldo / CROPIX
 Danijel Soldo / CROPIX

ZAGREB - Mladi hrvatski liberali - mladi HSLS-a reagirali su danas na, kako navode, višednevno "prepucavanje ministra Željka Jovanovića i predstavnika Crkve" te ističu kako je nezaposlenost glavni problem u Hrvatskoj, a o njoj se šuti.

Mladi hrvatski liberali (MHL), organizacija mladih HSLS-a podržava uvođenje zdravstvenog odgoja u škole jer vjeruje da je dodatno informiranje uvijek u interesu mladih, no "nije zadovoljna činjenicom da se nacija 'zabavlja' oko ovog pitanja, a da se pritom ne govori o stvarnim problemima mladih te o načinu provođenja ovog programa već se stvara nova podjela na 'njihove' i 'naše', što nikada nije bilo u interesu društva", navodi u priopćenju v.d. predsjednik MHL-a Toni Garac.

Ističe kako je u takvoj atmosferi potreban glas razuma.

I Vlada RH i predstavnici Crkve se zalažu za uvođenje zdravstvenog odgoja, slažu se u tri poglavlja programa, dok oko četvrtog poglavlja postoje različita stajališta. Zato Mladi hrvatski liberali pozivaju Vladu RH, vjerske zajednice, roditelje i druge relevantne segmente društva da smire tenzije, sjednu za isti stol i u širokoj javnoj raspravi dogovore program koji neće diskriminirati nikoga, a koji će djecu i mlade upoznati s rizicima kojima su svakodnevno izloženi.

"Smatramo da je moguće postići kompromis između Vladina programa i programa kojeg podržavaju vjerske zajednice, kojim bi se naglasila potreba pravilnog informiranja mladih o odgovornom seksualnom ponašanju", navodi u priopćenju predsjednik MHL-a Toni Garac.

Također zaključuje kako je "zdravstveni odgoj važno pitanje, ali za MHL u ovom trenutku nezaposlenost je problem broj jedan, a o njoj nažalost šute i jedni i drugi".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. svibanj 2024 05:19