NEMA PRIMIRJA IZMEĐU MARKOVA TRGA I KAPTOLA

Opačić: 'Crkva ima pravo na mišljenje, a država će osigurati znanje bazirano na znanosti!'

 CROPIX

ZAGREB - Crkva ima pravo na svoje mišljenje o svakoj temi pa tako i o zdravstvenom odgoju, a zadaća države je da školskoj djeci osigura znanje bazirano na znanstvenim činjenicama, izjavila je danas potpredsjednica Vlade i ministrica socijalne politike i mladih Milanka Opačić, koja raspravu s Crkvom smatra "dobrodošlom razmjenom argumenata i mišljenja".

HLADNI RAT VLADE I CRKVE Premijer i ministri: Nećemo popustiti kardinalu Bozaniću

"Zdravstveni odgoj treba uvesti u škole, jer imamo dosta loše stanje među mladom populacijom. Djeca puno toga ne znaju, roditelji s njima ne razgovaraju iz raznih razloga. Mislim da je jako važno da se djeci objasne neke stvari, među ostalim i o tome kako odgovorno stupati u spolne odnose", rekla je Opačić novinarima nakon svečanosti dodjele nagrada za humanitarni rad.

SPOLNI ODGOJ Ovo je šest točaka koje su posvađale Crkvu i državu: Masturbacija, pornografija...

Upozorila je da je sve više neplodnih parova zbog spolno prenosivih bolesti, što se, smatra, može riješiti jedino tako da se djecu informira da u spolne odnose ne smiju stupati neodgovorno.

Zamoljena da komentira stav Crkve o kurikulumu zdravstvenog odgoja, kazala je da Crkva ima svoje mišljenje, ali da je na državi da djeci osigura znanje bazirano na znanstvenim činjenicama.

Na opasku da Crkva tumači da kurikulum nije baziran na znanstvenim spoznajama, kazala je, "svaka rasprava koja će dovesti do eventualnih poboljšanja je dobra, pa tako i ova. Ja to vidim kao razmjenu argumenata i mišljenja".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 22:25