BURA SE NE STIŠAVA

'MOJ DJED JE BIO HRVAT, PA SAM IPAK POSTALA ŠEFICA VLADE SRBIJE' Brnabić otkrila što misli o Vučićevom istupu: 'Nije mi jasno što radi državni vrh RH'

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 07.08.2018. u 14:01

Europe, Serbia, Belgrade, September 17, 2017 : In the picture the Serbian Prime Minister Ana Brnabic. Gay pride for the streets of Belgrade. In a city blocked and armed by police for fear of attacks by homophobes and football fans, the LGBT community reunited for the party. For the first time a homosexual prime minister participates in the parade. The Serbian homosexual community calls for rights.
Photo, Image: 349779652, License: Rights-managed, Restrictions: WORLD RIGHTS excluding ITALY- Fee Payable Upon Reproduction - For queries contact Avalon.red - sales@avalon.red London: +44 (0) 20 7421 6000 Los Angeles: +1 (310) 822 0419 Berlin: +49 (0) 30 76 212 251, Model Release: no, Credit line: Profimedia, Uppa entertainment
Profimedia, Uppa entertainment

 

Srpska premijerka Ana Brnabić izjavila je da joj nije jasno što se to događa u Hrvatskoj i što radi državni vrh Republike Hrvatske koji pokušava "izokrenuti istinu", javlja B92.

Podsjetimo, buru reakcija izazvao je istup Aleksandra Vučića u Bačkoj Palanci na obilježavanju godišnjice "Oluje" kada je između ostalog Hrvatsku usporedio s Hitlerovim režimom.

- Nije mi najiskrenije jasno što se to događa u Hrvatskoj i što radi hrvatski državni vrh. Pažljivo sam slušala Vučićev govor i ni u jednom trenutku nisam vidjela ništa problematično u njegovom govoru. Čini mi se da hrvatski državni vrh pokušava u potpunosti izvrnuti istinu i prikazati kako je crno bijelo i obrnuto, bijelo crno, rekla je Brnabić.

Naglasila da od predsjednika Srbije nije čula nikakave fašističke izjave, ali da ih jest čula u Glini, kada su tamo proslavljali "Oluju".

U emotivnom odgovoru na pitanja novinara, Brnabić je rekla da je njezin djed bio Hrvat, a ne Srbin iz Hrvatske i da je bez obzira na tu činjenicu ona postala predsjednica Vlade Srbije.

"To pokazuje da je Srbija dovoljno otvorena i da je moguće u Srbiji da imate predsjednika Vlade čiji je djed  bio Hrvat. Zamislite u Hrvatskoj da imate predsjednika Vlade koji ima bilo kakve veze sa Srbijom", navela je Brnabić.

Istaknula je da, s druge strane, u Hrvatskoj imamo situaciju da vratar hrvatske reprezentacije ne smije niti spomenuti da ima bilo kakvo srpsko porijeklo.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo