BIVŠI VELEPOSLANIK

Montgomery novi savjetnik Čermaka u plinskom biznisu

 Jakov Prkić/CROPIX

ZAGREB - Nakon što je slavna diplomatska karijera bivšeg američkog veleposlanika u Hrvatskoj i Srbiji Williama Montgomeryja zbog privatnog skandala naglo okončana, ovih dana američki diplomat u mirovini nastavlja svoju savjetničku karijeru u kompaniji umirovljenoga generala i haaškog optuženika Ivana !

Tuđman i Milošević

Montgomery je, naime, postao član uprave Crodux plina d.o.o., tvrtke u vlasništvu Čermakovih.

William Montgomery nakon što je pripomogao u rušenju Tuđmanove vladavine te na “krilima” slave otišao u Srbiju na poziciju veleposlanika, gdje su mu također predviđali uspješnu diplomatsku karijeru, 2004. godine iznenada je umirovljen.

Zbog privatnog skandala State Department je smijenio američkog diplomata kojem su se pripisivale zasluge za rušenje Tuđmanovog, a i Miloševićevog, režima.

Montgomery nam je jučer potvrdio da je prihvatio posao u Čermakovoj kompaniji.

‘Volim nove izazove’

Posao mu je ponudio suvlasnik tvrtke i Čermakov sin, Hrvoje Čermak.

- Ne bih to nazvao povratkom u Hrvatsku jer je nikad nismo ni napustili. Prihvatio sam se tog posla jer volim u životu nove izazove - izjavio je Montgomery.

Montgomery je svoj novi posao opisao kao savjetnički u području međunarodnog poslovanja. Kaže da nije bio rezerviran na ponudu iz Čermakove kompanije, iako je riječ o haaškom optuženiku.

CIJELI ČLANAK PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU JUTARNJEG LISTA

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 00:53