SLUČAJ GORŠIĆ

MORH demantira sam sebe: Ipak smo darovali kućicu

Gradskoj četvrti Turanj predali smo iskoristive dijelove drvenog montažnog objekta, rekao je brigadir Suntešić
 Danijel Tuškan/CROPIX

KARLOVAC - Brigadir Robert Suntešić, zapovjednik Inženjerijske pukovnije koja je izvela radove u Goljakima Turanjskim na društvenom domu pokraj kuće državnog tajnika u MORH-u Željka Goršića, u odgovoru nam je potvrdio da je Hrvatska vojska doista darovala demontirani objekt Gradskoj četvrti kojoj je Goršić na čelu.

Objekt za uništavanje

Time je demantirao prijašnja priopćenja Službe za odnose s javnošću MORH-a, pa i svoje izjave.

- Dio objekata s vojnog poligona Korana predan je vojnim poligonima ‘Eugen Kvaternik’ u Slunju i ‘Crvena zemlja’ kod Knina, za gradnju obučne infrastrukture u skladu s NATO-ovim standardima, a Gradskoj četvrti Turanj predali smo iskoristive dijelove drvenog montažnog objekta koji je zbog dotrajalosti bio neupotrebljiv i u konačnici predviđen za rušenje i uništavanje - rekao nam je Suntešić.

Podsjećamo, Služba za odnose s javnošću MORH-a prije dva tjedna nam je odgovorila da su na radovima u mjestu Goljaki Turanjski angažirani pripadnici Inženjerijske pukovnije HKoV-a, ali “isključivo kao stručni savjetnici”.

Bez posebnog troška

- Radi se tek o nekoliko stručnih savjetnika koji su koristili jedan kamion isključivo za prijevoz. Treba istaknuti da OS RH zbog ovih savjetničkih poslova nije imao nikakav poseban trošak - odgovorili su nam tada iz MORH-a.

U naknadnom odgovoru MORH-a pukovnik Dražen Jonjić dodatno je objasnio da je Gradska četvrt Turanj osigurala sve pripremne radove, materijal i radnike.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. svibanj 2024 12:12