MINISTAR IMA VAŽNIJE OBVEZE

MORH 'Umjesto Krstičevića, u Sarajevo će njegov zamjenik. Riječ je o uobičajenoj proceduri, nema veze s aktualnim događanjima u BiH'

 CROPIX

Ministarstvo obrane (MORH) potvrdilo je u ponedjeljak da ministar Damir Krstičević neće sudjelovati na sastanku srednjoeuropskih ministara obrane u Sarajevu, ali je ustvrdilo da to nema veze s aktualnim događajima u BiH, već s trenutnim obvezama u Vladi, gdje se razgovara o proračunu za sljedeću godinu.

Umjesto njega na sastanku ministara obrane Srednjoeuropske obrambene suradnje (CEDC) koji se u ponedjeljak i utorak održava u Sarajevu sudjelovat će pomoćnik ministra za obrambenu politiku Nikola Brzica.

'Riječ je o uobičajenoj proceduri kada ministra u slučajevima prioritetnijih obveza mijenja pomoćnik nadležan za pojedino područje. Neodlazak ministra obrane Damira Krstičevića u Sarajevo, nije povezano s aktualnim događajima u BiH', navodi MORH u svom odgovoru Jutarnjem.

- Ne bojim se odlaska u Bosnu i Hercegovinu i u narednom periodu sigurno ću i tamo odlaziti. Moj ratni put kao i pripadnika Četvrte gardijske brigade apsolutno je čist i na to sam iznimno ponosan. Smatram da politikantska zlouporaba pravosuđa u svrhu zastrašivanja Hrvata u BiH i destabilizacije RH, nisu potezi koji doprinose razvoju dobrosusjedskih odnosa. Naglašavam da je „Južni potez“ bila briljantna vojna operacija koja je donijela mir na tom području - istaknuo je hrvatski ministar obrane.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. svibanj 2024 10:32