MARKO VUČETIĆ

MOST IZ SVOG KLUBA IZBACIO ČOVJEKA KOJI SE PROSLAVIO GOVOROM O ISTANBULSKOJ KONVENCIJI Vučetić: 'Nisu me čak ni obavijestili...'

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 09.07.2018. u 20:10

Zagreb, 250118.
Nastavak sedme sjednice Hrvatskog sabora na Markovom trgu.
Na fotografiji: Marko Vucetic.
Foto: Dragan Matic / CROPIX
Dragan Matic / CROPIX

Marko Vučetić

 

Nezavisni saborski zastupnik Marko Vučetić od danas više nije član saborskog kluba Mosta nezavisnih lista. Zadarski profesor filozofije za tu informaciju nije saznao iz Mosta, već od novinarke koja ga je nazvala i pitala za komentar. Međutim, Vučetić nije djelovao previše iznenađen s ovakvim raspletom događaja i očito je da duže vrijeme nije na istoj valnoj duljini s Grmojom, Petrovom i ostalima...

 

- Prije 10 minuta me nazvala novinarka i obavijestila da, prema današnjem dopisu iz Kluba Mosta nezavisnih lista, više nisam član toga kluba. Zanimljivo je da tu informaciju nisam najprije ja primio, ali je razumljivo zašto. Razlog je jednostavan: Most se toliko udaljio od nezavisnih, da više nije moguća niti pristojna komunikacija. Znam da hrabrosti imaju, stalno o njoj govore u kontroliranim uvjetima Sabora i konferencija za medije.

Već sam rekao da je moj zadatak demonstrirati nezavisnost, a a je teret dokazivanja otvorenosti prema nezavisnima na stranačkom Mostu. Nezavisnost sam demonstrirao i nastavit ću je demonstrirati, jer moja nezavisnost nije bila vezana, nije vezana, niti će biti vezana uz stranku, neovisno kako se ona zvala, pa i stranka Most - napisao je čovjek koji se proslavio govorom o Istanbulskoj konvenciji u kojem je devet minuta obrazlagao zašto je Hrvatska mora ratificirati.

Potpredsjednica Kluba Mosta Ivana Ninčević-Lesandrić "lajkala" je Vučetićev status.

- Ja kao potpredsjednica kluba zastupnika sam u šoku da se odluke o izbacivanju donose na ovakav način bez da se to s osobom prvo iskomunicira i da ja kao potpredsjednica Kluba o tome ništa nisam znala. Nisam mogla prisustvovati sastanku u subotu iako sam htjela sudjelovati putem Skypea što kolege nisu prihvatile, ali sam trebala biti bar obaviještena, kazala je za N1 Ninčević-Lesandrić.

Na pitanje razmišlja li i sama o odlasku iz Kluba zastupnika Mosta kaže da trenutno o tome ne razmišlja jer je i sama nedavno saznala tu vijest, ali je definitivno u šoku zbog načina kako se donose ovako ozbiljne odluke.

U Mostu, kako piše Novi list, tvrde da se njihov politički tajnik Nikola Grmoja u subotu sastao s Vučetićem kako bi ispitao mogućnost daljnje suradnje i da su u stranci na temelju tog razgovora zaključili da ona više nije moguća.

- Vućetić već dulje praktično ne sudjeluje u radu Kluba Mosta i, po svemu sudeći, ima neke druge opcije. Povezao se s Mirandom Mrsićem i, kako smo shvatili, radit će s njim na formiranju nove lijeve inicijative u Saboru. Osim toga, Vučetić je sve činio kako bi u Zadru opstruirao lokalnu koaliciju što smo je sklopili s tamošnjom Akcijom mladih. Stoga više nisu postojali uvjeti za suradnju s njim, rekao je visoki dužnosnik Mosta Novom listu.

Izdvajamo