KRIZA U STRANCI

MOSTOVA INES STRENJA OBJAVILA DA NAPUŠTA POLITIKU Odluku je otkrila u poruci podrške Slavenu Dobroviću

 
Ines Strenja Linić
 Goran Mehkek / Hanza media

Nakon što je Slaven Dobrović u utorak u popodnevnim satima objavio da istupa iz političke stranke Most, Ines Strenja, zastupnica u 9. sazivu Hrvatskoga sabora iz redova Mosta, napisala je na Facebooku da joj je "bila čast stajati rame uz rame s njim u borbi za neku bolju Hrvatsku" te da je njezina borba u politici završila.

"Bilo je časno biti s tobom rame uz rame, u borbi za neku bolju Hrvatsku. Sretno ti bilo prijatelju, ma gdje nastavio svoju borbu. Ja sam svoju u politici završila. Vidimo se", napisala je Strenja svega 15 minuta nakon što je Dobrović objavio da napušta Most.

Strenja je tijekom 9. saziva Sabora bila predsjednica Odbora za zdravstvo i socijalnu politiku, a bila je članica Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost, Odbora za europske poslove i Odbora za međuparlamentarnu suradnju. Također, bila je zamjenica člana Izaslanstva Hrvatskoga sabora u Parlamentarnoj skupštini Mediterana.

Podsjećamo, Dobrović je u svome pismu povodom napuštanja Mosta rekao da je "Most bio sjajna prilika za mijenjati Hrvatsku nabolje", ali da se Most danas "u upravljačkom smislu usko sveo na predsjednika i tajnika uz snažan pad unutarnje demokratičnosti i izostanak toliko nužnog dijaloga u formalnom i neformalnom smislu".

"Ako se vodstvo okruži isključivo ljudima koji o njima ovise, isključujući mogućnost čuti drugačiju, kritičnu misao, teško je ići naprijed. Kao da smo odustali od inzistiranja na općem dobru, kao kriteriju i podlozi za okupljanje i zajednički rad, bez obzira na sve naše moguće i različite osobne preferencije. Kao i da „borba protiv korupcije i klijentelizma“ zvuči površno, dnevno-politički, na veselje brojnih klijentelističkih mreža koje i dalje izjedaju našu budućnost", napisao je Dobrović.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 03:31