SLUČAJ PODRAVKA

Mršić nije kriv u slučaju preprodaje Podravkina odmarališta

Gradonačelnik Koprivnice prijavljen je da je prodao odmaralište u Pirovcu tvrtki GB gradnja Žarka Pavline za 25,2 milijuna kuna premda je tada tržišna vrijednost nekretnine, prema procjeni vještaka, iznosila 36,7 milijuna kuna
 Boris Kovačev/CROPIX

KOPRIVNICA - Općinsko državno odvjetništvo u Koprivnici odbacilo je kaznene prijave protiv gradonačelnika Koprivnice Zvonimira Mršića te bivših čelnika Podravke Darka Marinca i Željka Đurđine koje je policija prije pet mjeseci bila podnijela zbog sumnje da su prekršili zakon prilikom preprodaje odmarališta u Pirovcu.

Iz rezultata provedenih izvida i prikupljene dokumentacije, ističu u ODO-u, proizlazi da u tom slučaju "nema stupnja osnovane sumnje da bi prijavljene osobe svojim radnjama i postupcima ostvarile elemente kaznenog djela sklapanja štetnih ugovora".

Marinac je bio prijavljen zbog sumnje da je kao čelnik Podravke u ožujku 2001. prodao Koprivnici tvrtkino odmaralište u Pirovcu za 1,5 milijuna kuna premda je znao da je knjigovodstvena vrijednost odmarališta 6,87 milijuna kuna. Njegova tadašnjeg zamjenika Đurđinu pak policija je sumnjičila da je s Koprivnicom zaključio aneks ugovora prema kojem je gradu omogućeno da ne ispuni ugovornu obvezu stavljanja odmarališta u funkciju do lipnja 2002. godine.

Gradonačelnik Mršić prijavljen je da je u ožujku 2007. prodao odmaralište u Pirovcu tvrtki GB gradnja Žarka Pavline za 25,2 milijuna kuna premda je tada tržišna vrijednost nekretnine iznosila 36,7 milijuna kuna. Odvjetništvo je zaključilo kako u tim slučajevima nema nikakvih elemenata kaznenog djela jer su sve kupoprodajne odluke provedene u skladu sa zakonskim odredbama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. svibanj 2024 07:38