OPET OŠTAR

'MUCICE MOJE PEĆINSKE - PROBLEM JE U VAMA JER NE PRIHVAĆATE DRUGE I DRUGAČIJE' Šimleša se osvrnuo na stanje u društvu, hibridne ratove, uhljebe...

 
 Bozidar Vukicevic / CROPIX

Neki ga vole, neki kude, ali diplomirani sociolog, pisac i kolumnist Bruno Šimleša ne da se smesti - i dalje bez dlake na jeziku secira i komentira hrvatsko društvo, a njegova najnovija objava na Facebooku ponovno je izazvala velik interes korisnika te mreže.

Šimleša se, naime, u podužem statusu osvrnuo na sve učestalije 'hibridne ratove', uhljebe i netoleranciju, a neke sugrađane nazvao je - mucicama pećinskim.

Evo što je točno Šimleša napisao:

- Dobrodošli u Hrvatsku! Ovdje su mnogima glave i dalje u ratu iz prošlog stoljeća, a za svaki slučaj, izmislit ćemo i hibridne ratove.

Dobrodošli u zemlju u kojoj su uhljebi nacionalno blago. Zemlju u kojoj vodeća religijska institucija misli da su žene drugotne i još nas uvjeravaju da to nije ništa loše.

Zemlja u kojoj nas razne konzervativne udruge uvjeravaju da je problem u drugačijima. Ali ne, mucice moje pećinske - problem je u vama jer ne znate prihvatiti druge i drugačije.

Zemlju u kojoj prosječni birač ima sjećanje zlatne ribice.

Zemlju prepunu ljudi koji će vikati da su drugi problem, ali im neće pasti na pamet da oni budu dio rješenja.

Sve znamo. Kada treba trkeljati. I lajkati nešto. Za lajanje i lajkanje smo super.

Možete nastaviti laprdati o groznim stvarima ili glumiti da imate sinkopu pa ne vidite sve probleme. Ili možete biti dio rješenja! Tako da pomognete onima kojima možete.

Da prihvaćate druge i drugačije. Da ste suosjećajni. Da volite. Da znate oprostiti. Možete i dalje trkeljati o problemima. Ili budite dio rješenja - zaključio je Šimleša.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 12:05