ZBOG NOVINSKIH NATPISA

Munjevita istraga HTV-a:Dijana Čuljak je nevina, svoj je posao odradila profesionalno

Dijana Čuljak Šelebaj svoj je posao odradila profesionalno, stoji u izvješću HTV-a
 Igor Sambolec/CROPIX

ZAGREB - Dijana Čuljak-Šelebaj je nevina. Svoj je posao odradila profesionalno, ni u jednom trenutku nije se ogriješila o zakone novinarske profesije.

Zaključak je to munjevite istrage što ju je HRT proveo nakon napisa u novopokrenutom tjedniku Aktual o urednici HTV-ovog 'Dnevnika 3', potvrdila nam je Dorotea Lazanin-Jelenc, glasnogovornica javne televizije.

Iako se Prisavljem u utorak pronio glas da je Dijana Čuljak-Šelebaj suspendirana zbog novinskih napisa, to nije istina, doznajemo s HTV-a. Međutim, točno je da je Dražen Miočić, v. d. urednik Informativnog programa HTV-a, jučer ujutro naložio da se provede istraga te da se ustanovi je li se njegova novinarka i urednica ogriješila o pravila novinarske profesije.

Kako doznajemo, radilo se o tri televizijska priloga emitirana u 'Dnevniku 3' koji je uređivala Dijana Čuljak-Šelebaj.

Prvi prilog prikazan je 16. svibnja i bavio se s navodno nestalih 800.000 njemačkih maraka u Rijeci, te sukobom na relaciji Slavko Linić, Oliver Grbić i Tomislav Karamarko.

Drugi prilog emitiran je četiri dana kasnije, 20. svibnja, kao izvješće s press-konferencije bivšeg potpredsjednika Vlade Damira Polančeca koji je u nazočnosti svog odvjetnika Ante Nobila izjavio kako je ravnatelj policije Oliver Grbić predložio da HDZ počne pisati anonimne kaznene prijave protiv opozicijskih čelnika jer da postoji previše prijava protiv HDZ-ovaca.

Treći prilog bavio se prijedlogom za osnivanje saborskog Istražnog povjerenstva i zahtjevom za sjednicom VONS-a zbog optužbi Damira Polančeca na račun Olivera Grbića.

- Ustanovljeno je da u spomenutim prilozima Oliver Grbić nije gostovao, niti su njegove riječi zabilježene u tonskom zapisu.

Sva tri priloga radila je kolegica Kristina Validžić, i to u formi izvješća, bez suvišnih komentara, a novinarski su prilozi odrađeni korektno - kaže Dorotea Lazanin-Jelenc.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 13:47