KORONAVIRUS

MUP O SLUČAJU ZARAŽENOG MUŠKARCA KOJI JE DIJETE DOVEO U KLAIĆEVU 'Okončat ćemo izvide tek nakon što ozdravi'

 
 Milivoj Keber, Goran Mehkek / CROPIX

Zbog slučaja iz Klaićeve, točnije o roditelju koji je u srijedu ujutro (ne)opravdano napustio samoizolaciju te odveo dijete na vađenje krvi pritom izazvavši opravdanu uzbunu, MUP je u kontaktu s epidemiolozima.

S obzirom da ne postoji još uvijek konkretna lista osoba koje se nalaze u samoizolaciji, a njih je dosad oko 5000, prema pravilima policija ne može provoditi nadzor pa niti otkriti je li eventualno, primjerice vozač kojeg su zaustavili u prometnom prekršaju tijekom redovne kontrole prometa, prekršio odredbe samoizolacije koja podliježe prekršajnoj odnosno kaznenoj odgovornosti.

Provjeru kršenja mjere samoizolacije, zbog malog broja epidemiologa koji su danonoćno angažirani od pojave korone, za sad je čini se, još uvijek nemoguće provoditi, a policiju imaju ovlasti o kršiteljima izvijestiti epidemiolozi te direktno protiv njih policiji podnijeti odgovarajuće prijave s obzirom na dokaze kojima možebitno raspolažu.

Što se tiče nepromišljenog poteza čovjeka koji je doveo svoje dijete u Klaićevu, i za kojeg se ispostavilo kasnije kad su stigli rezultati da je zaražen, treba mu moći dokazati da je svjesno, dok se brinuo za zdravlje svoga djeteta, doveo u ugrozu živote osoba s kojima se susreo u bolnici. S obzirom na to da je riječ o zaraženoj osobi, policija će okončati izvide nakon njegova ozdravljenja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 05:43