O TOME TREBA GOVORITI

'NA ISTOKU HRVATSKE NIJE SVE CRNO!' Saborska zastupnica SDSS-a pohvalila humanitarnu akciju za 19-godišnjeg Vasu koji boluje od leukemije

Dragana Jeckov
 Goran Mehkek / Hanza Media

Saborska zastupnica SDSS-a Dragana Jeckov pohvalila je u petak humanitarnu akciju prikupljanja pomoći za 19-godišnjeg dječaka Vasu koji boluje od leukemije, poručivši kako je važno znati da na istoku Hrvatske pored iseljavanja i netolerancije postoje i ovakvi slučajevi o kojima se ne govori jer nisu senzacionalistički.

"Pozitivan se i nesvakidašnji događaj u ovih 19 dana nove godine dogodio na istoku Hrvatske. U Borovu živi mladić kojeg zovu Vaso, 18 mu je godina, vedre je prirode, voli sport. 2016 na treningu mu je pozlilo. Mnogi su mislili da je anemija, ali je dijagnosticirana leukemija. Borio se kao heroj, no stanje se pogoršalo, a za njegovo liječenje u inozemstvu je potrebno 110 tisuća", rekla je Jeckov nakon stanke na početku saborskog zasjedanja.

Zahvaljujući njegovim sportskim prijateljima, zajedničkom vijeću općina, političkim strankama, sportskim klubovima, ljudi koji su se odselili sa istoka za tri je dana, kazala je, skupljen sav iznos.

Uskoro će i humanitarni koncert za Vasu i Mašu kojoj je potreban novac za transplantaciju bubrega u Padovi. Ovo je sjajno korisna i humana akcija za koju se nadam da će imati pozitivni epilog.

Ne moraju biti označeni rodom i nacionalnošću. Važno je da se zna da na istoku pored iseljavanja, netolerancije postoje i ovakvi slučajevi o kojima se ne govori jer nisu senzacionalistički, rekla je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 09:05