VRH HDZ-A U KATEDRALI

Na misi za Tuđmana čulo se: 'Kako vas nije sram doći u crkvu?'

 Bruno Konjević/Cropix

ZAGREBFranjo Tuđman je imao raznih strana koje povjeravamo Bogu, ali sigurno su ostale one o nedvojbenoj žrtvi, istini i odricanju za slobodu drugih – poručio je zagrebački nadbiskup Josip Bozanić u zagrebačkoj katedrali na misi u povodu obilježavanja 10. obljetnice Tuđmanove smrti.

Kardinal Bozanić upozorio je na 'iskrivljavanje prošlosti po direktivi raznih silnika', dotaknuo se i 'onih koji se trude u mlade usaditi klicu iz vremena komunizma', a osvrnuo se i na 'razne zloupotrebe čije se posljedice osjećaju i danas što je sviranje melodija komunizma samo s drugim sredstvima'.

U katedrali su uz predsjednicu Vlade Jadranku Kosor, ministre te predsjednika Sabora Luku Bebića i vrha HDZ-a, bili ali na pristojnoj udaljenosti i članovi obitelji Tuđman – sin Miroslav, udovica Ankica i kćer Nevenka.

Od predsjedničkih kandidata, osim Miroslava Tuđmana, bio je i HDZ-ov Andrija Hebrang te nezavisni Josip Jurčević, dok je umjesto Milana Bandića, koji je na turneji po Dalmaciji, 'kao njegova izaslanica' došla njegova supruga Vesna koja je zajedno s HDZ-ovcima na kraju mise otpjevala 'Bože čuvaj Hrvatsku'.

U dijelu za uzvanike bio je i Ivo Sanader. – Ajde Ivo odgovori Mesiću!, doviknuo mu je jedan građanin nakon mise. No Sanader mu je samo uvijeno dobacio: - Ha jesi čuo! i otišao u limuzinu koja je došla po njega.

U jednom trenutku tijekom mise u prepunoj katedrali netko je uzviknuo: Kako vas nije sram doći u crkvu, ali to nije uznemirilo prisutne, niti je izazvalo ikakvu reakciju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 06:37