GLAVNI TAJNIK HDZ-a

'NA OVIM IZBORIMA IDEM PO PREFERENCIJALNE GLASOVE I DOBIT ĆU IH PUNO!' Jandroković kaže da više ne želi polemizirati s Raspudićima

 
Gordan Jandroković
 Damjan Tadic / CROPIX

Glavni tajnik HDZ-a Gordan Jandroković posljednjih je dana prometnuo se u metu nekih kandidata na skorim parlamentarnim izborima. Napadali su ga Davor Bernardić, Nino Raspudić i Marija Selak Raspudić i time najavili žestoku kampanju.

- Već sam stvarno dugo u politici i prošao sam različite situacije, vodio različite političke bitke, ali ova je najbizarnija. Sve sam rekao što sam imao, ne želim više polemizirati, želim obitelji Raspudić svako dobro, pomirljivo je poručio Jandroković u RTL Direktu.

Marija Selak Raspudić danas je izjavila kako je njezin suprug Jandrokovićeva najveća noćna mora i pozvala ga je da se stavi na posljednje mjesto na izbornoj listi pa preko preferencijalnih glasova izbori za ulazak u Sabor.

- Podatak da sam dobio 808 preferencijalnih glasova na izborima 2016. je točan, ali godinu ranije sam dobio 8100 glasova kada sam u VI. izbornoj jedinici bio na trećoj poziciji. Kada sam se borio za preferencijalne glasove ja sam ih i osvajao. Godine 2016. sam bio glavni tajnik i voditelj kampanje i nisam uopće sudjelovao u kampanji, tako da taj rezultat i nije mogao biti puno veći jer sam se bavio drugim stvarima. Ovog puta idem po preferencijalne glasove i osvojit ću ih puno, uvjeren je Jandroković.

O najavljenoj tužbi protiv Davora Bernardića zbog vrijeđanja rekao je da se na tome radi te da će pravovremeno obavijestiti javnost.

Zadnja dva dana INA je ponovno glavna tema. Oporba tvrdi da je Vlada počinila veleizdaju, druga strana da je to isplativ poslovan potez. Zašto dvije godine nismo znali da sirova nafta putuje na preradu u Mađarsku, pitala je urednica Direkta Mojmira Pastorčić.

- To je poslovni odnos između Ine i Janafa. Koliko vidim, i jedna i druga tvrtka su tu našle svoj poslovni interes, ne vidim u tome ništa sporna. Vjerojatno, da izbori nisu za mjesec i nešto više dana, o tome ne bismo ni govorili. Dakle, čini mi se da se ovdje radi o pokušaju oporbe i određenih interesnih grupa da otvore tu temu kako bi naudili Vladi i ne vidim tu ništa sporno, komentirao je Jandroković.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 20:14