SPOJ BIVŠIH SDP-OVACA

NA POMOLU VELIKI POLITIČKI TRANSFER Milanka Opačić uskoro se pridružuje Bandićevoj stranci, a dogovor je pao na koncertu Zdravka Čolića?

 
 Hanza Media

Je li Zdravko Čolić spojio zagrebačkoga gradonačelnika Milana Bandića i saborsku zastupnicu Milanku Opačić i hoće li uskoro ponovno biti u istoj stranci, pitanja su koja su se pojavila nakon što su prošlog tjedna zajedno uživali na koncertu popularnog pjevača u zagrebačkoj Areni.

O tome hoće li bivša SDP-ovka ući u saborski klub i stranku zagrebačkog gradonačelnika, nagađa se već neko vrijeme, dok Bandić i Opačić za sada o tome samo šute.

Čolićev koncert, potvrđeno nam je iz više izvora, Bandić i Opačić pratili su iz centralne lože zagrebačke Arene, a društvo su im između ostalih pratili i Olivera Majić, zamjenica zagrebačkog gradonačelnika, pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje Ivica Lovrić, Duško Ljuština, Bandićev dugogodišnji suradnik i savjetnik te Sretan Šarić, direktor Arene.

Druženja

Osim na koncertu, također nam je potvrđeno iz više izvora, Bandić, Opačić i Ljuština bili su i na zajedničkom druženju u jednom poznatom zagrebačkom restoranu, a prema našim sugovornicima pridružio im se i sam Čolić.

Je li se na tim druženjima spominjao ulazak bivše SDP-ovke Milanke Opačić u Bandićev saborski klub pa i Bandićevu stranku, baš kao što je to nedavno učinila bivša HNS-ova zastupnica Marija Puh, Duško Ljuština odgovara vrlo kratko.

- Ni riječi o tome nije bilo, ni riječi – rekao nam je u telefonskom razgovoru. Nije tajna da bi Milan Bandić “decimu” u Saboru želio proslaviti baš Milankom Opačić o kojoj dio Bandićevih zastupnika govori s velikim poštovanjem.

- Ona je kvalitetna zastupnica, bila je ministrica u SDP-ovoj Vladi i naravno da bi znatno ojačala naš klub. Vrata su joj uistinu širom otvorena - pričaju naši sugovornici.

Osim toga, Bandić je nakon što su Zdravko Ronko i Opačić napustili SDP rekao kako se radi o kvalitetnim ljudima s kojima je devedesetih gradio socijaldemokraciju.

No s druge strane, dok je Zoran Milanović vodio Vladu i SDP, zagrebački gradonačelnik Bandić i Milanka Opačić poprilično su se udaljili. Za naše sugovornike iz Bandićeve stranke, ta su vremena iz njih.

Bez odgovora

- Ako ćemo se uvijek gledati u prošlost, nikad nećemo ići naprijed. Takva politika nas ne zanima. Gospođa Opačić je kvalitetna zastupnica, bila je odlična ministrica i u njihovoj suradnji ne bi trebalo biti nikakvih problema - rekli su nam.

Da bi upravo bivša SDP-ovka Milanka Opačić uskoro mogla postati deseta članica saborskog Kluba zastupnika koji su utemeljili Milan Bandić i Radimir Čačić, unazad par tjedana naveliko se spekulira među saborskim zastupnicima različitih stranaka.

O toj temi Milanka Opačić, barem zasad, ne želi pričati. Na naše opetovane pozive Opačić se ne javlja još od utorka. Na naše e-mailove i SMS poruke, u kojima smo je zamolili da nam potvrdi ili demantira informacije prema kojima razgovara ili je već dogovorila suradnju s gradonačelnikom Milanom Bandićem, odnosno njeno priključivanje Bandićevom saborskom klubu zastupnika - Milanka Opačić također nije odgovarala.

Bandić: Štucat će joj se, pustite je na miru

- O tome ćemo u stranci, ja vam nikad ne govorim o tome. Štucat će se mladoj dami, pustite je na miru, neka radi svoj posao, kratko je izjavio Milan Bandić u subotu za RTL. (JL)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. travanj 2024 10:28