ZDRAVSTVENI SUSTAV

NA PREGLED ĆE ČEKATI DVIJE GODINE! Naručen na magnetsku rezonancu 2020. godine: 'Prvo mi je bio šok, a onda sam shvatio da smo u Hrvatskoj...'

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 27.12.2017. u 13:23

Slavonski Brod 080311.
U Opcoj bolnici dr. Josip Bencevic drzavni tajnik Drazen Jurkovic pustio je u rad novi aparat za magnetsku rezonancu vrijedan 8 milijuna kuna.
Na slici aparat za magnetsku rezonancu.
Foto: Danijel Soldo / CROPIX
Danijel Soldo / HANZA MEDIA

Liste čekanja i dalje su rak-rana hrvatskog zdravstva. Ministar Kujundžić uvođenje prioritetnih lista najavljuje u svim bolnicama, no mnogi plaćaju privatnicima jer na pregled ne žele čekati više od godinu dana. HRT donosi priču o pacijentu koji je za magnetsku rezonanciju gležnja naručen tek 2020. 

Iza Marija Brodarića već su dvije operacije, mjesec dana u bolnici i fizikalna terapija. No, magnetsku rezonanciju gležnja u Rijeci Mario treba čekati dulje od dvije godine - jer naručen je tek u ožujku 2020. "Pa, prvotno je bio šok, malo šok, 2020. je to. Nakon toga sam shvatio da to ne treba gledati tako. To je komično da smo u Hrvatskoj i treba poduzeti daljnje korake, dakle privatno", kaže Mario HRT-u.

Diljem Hrvatske na listama čekanja je navodno milijun i 200 tisuća građana. Rješenje i transparentnost vide u informatizaciji sustava.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo