DRAMA NA PLANINI

Na Sljemenu nestali žena i muškarac, za njima od jučer tragaju GSS i policija

U zagrebačkoj policiji kažu kako neće odustati od potrage za nestalim dvojcem, ali sada više nije isključeno ni kazneno djelo
 Nina Đurđević/CROPIX

ZAGREB - Dvije su osobe nestale na Sljemenu i za njima već deset sati sati tragaju dvije ekipe GSS-a i policajci. Trenutno potragu otežavaju teški vremenski uvjeti i temperatura koja se spustila deset stupnjeva ispod ništice. Prema dostupnim informacijama traga se za mlađom ženskom osobom u dobi od 25 godina i nešto starijim muškarcem.

Prva dojava policiji stigla je još ujutro u devet sati. Radnici koji izvode radove kod Kraljičinog zdenca dojavili su kako su na glavnoj cesti prema vrhu Sljemena pronašli crveni automobil Kia Sorento koji je bio upaljen, a vrata otvorena. Policajci su u automobilu pronašli žensku torbicu s osobnim dokumentima i mobitele koji pripadaju nestalim osobama.

Pokrenuta je akcija potrage.

Pročelnik zagrebačkog GSS-a Robert Erhardt otkrio nam je kako su detaljno pretražili prostor od kilometra oko napuštenog automobila, a da sada šire područje pretrage.

- Jako je hladno, a iskustvo nas uči da najprije pretražimo krug oko automobila kako bi isključili mogucnost da su se osobe ozljedile i leže negdje u blizini sa slomljenom nogom ili takvo što - rekao je Erhardt.

U zagrebačkoj policiji kažu kako neće odustati od potrage, ali sada više nije isključeno ni kazneno djelo.

- Ne mozemo spekulirati o čemu je rijec dok ne nađemo nestale osobe. Utvrdili smo čiji je automobil i kome je pripadala torbica -rekla je Jelena Bikić iz zagrebacke policije.

Potraga je službeno pocela u 11 sati, no do 18 sati nije bilo novih detalja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. svibanj 2024 12:21