NEVRIJEME NA JADRANU

Na udaru bure: Jak vjetar bez struje ostavio okolicu Zadra, Pag, Pelješac...

 Jure Mišković / CROPIX

ZADAR - Uz orkanske udare bure, u Zadru je u subotu ujutro počeo padati snijeg. Orkanska bura s posolicom i snijegom uzrokovala je prekid električne energije na otocima Pagu i Premudi, na dijelu obrovačkog područja i podvelebitskog kraja, te između Posedarja i Nina. Iz zadarske elektre su poručili da će sve kvarove otkloniti što je prije moguće, no u skladu s vremenskim mogućnostima.

Zadarski su vatrogasci u noći sa petka na subotu imali devet intervencija - gorjeli su električni stupovi u Posedarju, Vrsima i u Slivnici Donjoj, a uz manje požare vatrogasci su sanirali i prometnicu na zadarskom Muraju, preko koje je uslijed bure palo stablo.

Na području Zadarske županije za sav je promet zatvorena autocesta između čvorova Sveti Rok - Maslenica, kao i državna cesta između Maslenice i Zatona Obrovačkog. Zatvoren je Paški most. Zimska služba Cesta Zadarske županije na terenu je s deset ralica.

U Zadru su u pripravnosti sve gradske komunalne tvrtke, kojima je isporučena i sol za posipanje cesta, kao i pješačkih zona. Pomoć u čišćenju Gradu su ponudili i članovi 15 braniteljskih udruga, a zadarski gradonačelnik dr. Zvonimir Vrančić je pozvao građane da u slučaju snježnih nanosa sudjeluju u čišćenju oko zgrada i obiteljskih kuća.

Problemi s opskrbom strujom i na Pelješcu

Jutros nešto iza sedam sati normalizirana je opskrba električnom energijom područja Pelješca od Kune do Trpnja, no zbog kvara uzrokovanog novim snježnim padavinama sada je bez električne energije mjesto Velika Prapratna kod Oskorušnog na Pelješcu, javili su iz dubrovačkog Elektrojuga.

Potpuna normalizacija opskrbe uvelike ovisi o vremenskim prilikama koje otežavaju otklanjanje kvarova i opskrbu kupaca na područjima pogođenim visokim snijegom i ledom. Gustin Čuljak Olivija

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. svibanj 2024 20:37