ADŽIJINA ULICA

NA ZAGREBAČKOJ TREŠNJEVCI OSVANUO UVREDLJIV GRAFIT UPUĆEN MILANOVIĆU Uz natpis 'slučajni predsjednik' nacrtan je čovjek na vješalima GRBIN 'Ogavno!'

 
 Goran Mehkek / CROPIX

U Adžijinoj ulici na zagrebačkoj Trešnjevci osvanuo je grafit koji prikazuje čovjeka na vješalima uz natpis 'slučajni predsjednik'.

Posve je jasno da je riječ na nedvosmislenoj aluziji na predsjednika Republike Zorana Milanovića i njegovu izjavu o Hrvatskoj kao o slučajnoj državi, koju mu često zamjeraju njegovi politički oponenti.

Grafit je komentirao i saborski zastupnik SDP-a Peđa Grbin na Twitteru nazvavši ga 'ogavnim'.

Ta sintagma potječe iz ljeta 2012. godine kada je Milanović, u prvoj godini svojeg premijerskog mandata, obilazio sušom opustošena područja u Babinoj Gredi. Tada je ustvrdio da su nastradali usjevi kukuruza – ne i pšenice – te da njegova Vlada nema novaca za sanaciju.

Poljoprivrednici iz toga kraja su mu se potom požalili kako ih i zadnje tri godine prati nesreća. Prve godine došla je poplava, iduće je uslijedila suša, koja se ponovila i naredne godine kada ih je posjetio Milanović.

- Očigledno smo svi prepušteni slučaju, a država koja je prepuštena slučaju je slučajna država – prokomentirao je Milanović pošast koja je zadesila Babinu Gredu Milanović. Dodao je i kako reda mora biti. I priznao da se, zbog svoje složenosti, problemi u poljoprivredi neće moći riješiti u toj godini.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 15:50