KUPA NARASLA NA 630 CM

NABUJALA KUPA SE POČELA PRELIJEVATI, POČINJE OBRANA OD POPLAVE U KARLOVCU Vrhunac vodenog vala očekuje se tijekom današnjeg dana

Zbog vode na kolniku sinoć je zatvorena cesta na Obali Trnskog, dok je u Ogulinu zbog izlijevanja Dobre kod Đulinog ponora zatvorena D-42
Arhiva
 CROPIX

Zbog obilnih kiša u Gorskom kotaru Kupa je značajnije počela rasti jučer u 10 sati, kada joj je izmjereni vodostaj bio tek 88 centimetara, da bi se do jutros u 8 sati s izmjerenih 630 cm usedmerostručio. Zato su u Karlovcu proglasili pripremne mjere obrane od poplave. Prognoze govore da će se rast nastaviti tijekom današnjeg dana, ne intenzitetom kakav je bio u noćnim satima, od tridesetak cm po satu, već znatno nižim, te ne bi trebalo doći do izlijevanja rijeke.

No, već i ova razina vodostaja sa sobom nosi prometne probleme, zbog vode na kolniku sinoć je zatvorena cesta na Obali Trnskog, dok je u Ogulinu zbog izlijevanja Dobre kod Đulinog ponora zatvorena D-42.

Vrhunac vodenog vala očekuje se tijekom današnjeg dana, no prognozira se i prestanak oborina, pa bi to trebalo značiti i prestanak problema za grad na četiri rijeke.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. svibanj 2024 15:20