COVID-19

NACIONALNI STOŽER OBJAVIO NOVE PODATKE U zadnja 24 sata imamo 6 novooboljelih, preminula jedna osoba, otvaraju se i kafići bez terasa

Alemka Markotić, Krunoslav Capak i Davor Božinović
 Darko Tomaš / CROPIX

U proteklih 24 sata novih je šest slučajeva zaraze koronavirusom u Hrvatskoj, a preminula je još jedna osoba, izvijestio je u četvrtak Nacionalni stožer civilne zaštite.

"Šest je novooboljelih osoba u zadnja 24 sata u Hrvatskoj, a njihov ukupan broj je 2125", kazala je ravnateljica Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu Maja Grba Bujević.

Do sada su testirane 41.930 osobe, od toga u zadnja 24 sata njih 877. Na bolničkom liječenju je 195 soba, devet manje nego prethodnog dana, a na respiratoru je 13 bolesnika. Novih je 40 bolesnika ozdravilo od zaraze koronavirusom, ukupno je dosada 1641 ozdravljenih. U samoizolaciji se nalazi 18.081 osoba.

Grba Bujević izvijestila je da je od sinoć u Klinici za infektivne bolesti u Zagrebu preminula jedna osoba, pa je ukupan broj preminulih od koronavirusa 86.

Potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović otkrio je da će se otvoriti autoškole, a HZJZ će tijekom dana objaviti preporuke za njihov rad.

- Preminula pacijantica bila je 1949. godište i imala je cijeli niz kroničnih bolesti. Dugo smo se trudili, ona se dobro držala, ali nažalost je preminula - kaže ravnateljica Klinike 'Dr. Fran Mihaljević' Alemka Markotić.

Rad ugostiteljskih objekata, hoćete li popustiti njihovim zahtjevima?

- Očito je potrebno da kažem informaciju da su tijekom prijepodneva objavljene preporuke za rad ugostiteljskih objekata. Odredili smo stroge mjere i nema tu nekih spornih elemenata. Rekli smo u početku da će biti otvoreni samo ugostiteljski objekti s terasom. Međutim, kako ima puno takvih objekata koji nemaju terase, donesena je odluka da će se otvoriti i objekti koji nemaju terasu, ali stavili smo točno određen raspored stolova, rekao je ravnatelj HZJZ-a Krunoslav Capak.

Ukidanje propusnica?

- Povoljna epidemiološka situacija omogućuje nam da razmotrimo taj potez. Dakle, o tome ćemo razgovarati 11. svibnja i donijeti odgovarajuću odluku koja može voditi i potpunom ukidanju propusnica, izjavio je Božinović.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 11:45