BEZ RAZOČARENJA

Nadan Vidošević: Sve ovo ipak nije tako naivna priča

 Marko Miščević / CROPIX

ZAGREB - Čestitam na uspjehu gospodi koja su ušla u drugi krug - poručio je nezavisni kandidat Nadan Vidošević nakon što su i službeni rezultati potvrdili rezultate prvih izlaznih anketa prema kojima kao četvrti kandidat sa 11,3 posto glasova nije ušao u drugi krug predsjedničke utrke.

Vidošević je nakon izjave otišao iz stožera u zagrebačkoj pivnici The Movie Pub, a nakon njega otišli su i svi ostali.

- U političkom smislu sutra se neće dogoditi ništa strašno ni spektakularno, ali to nije tako naivna priča; odluke koje su nekad bile naoko banalne određivale su sudbinu naroda - rekao je na kraju Vidošević.

Ako i ne prođe dalje, još je prije zadnjih rezultata izjavio, neće biti tužan jer ga čeka mjesto predsjednika Uprave Kraša. Za kampanju koja ga ipak nije odvela u drugi krug ustvrdio je da nimalo nije bila blaga.

Teške riječi

- Ako sam rekao da jedna zemlja u 11 mjeseci izgubi 75.000 radnih mjesta i da je dijete koje je rođeno na Božić dužno 10.000 eura, a njegova četveročlana obitelj 40.000 eura, onda mislim da kampanja nije blaga. To su po meni teške riječi za kampanju - rekao je Vidošević.

U stožeru je Vidošević prve službene rezultate čekao uz brojne prijatelje, članove stožera i kolege iz Hrvatske gospodarske komore. U stožeru su izostala zvučna imena s gospodarske scene, ali su zato primjerice došli ronilac Kristijan Curavić i njegova djevojka Nikolina Pišek. Podršku su svojim dolaskom Vidoševiću dali brojni glumci, među kojima Ivica Zadro, Vid Balog i Darko Janeš. Svi su bili uvjereni da će Vidošević ući u drugi krug. Nešto prije 21 sat u Movie Pub došao je i Zdravko Mršić, prvi hrvatski ministar vanjskih poslova.

U stožeru je bila i cijela Vidoševićeva obitelj: supruga Ina i troje djece, njegova majka, brat s obitelji i cijela obitelj Vidoševićeve supruge.

Nije ušao populistički

Jedan od donatora, Tomislav Antičić, rekao nam je da neće biti razočaran ako Vidošević ipak ne uđe u drugi krug.

- Ako Bandić dobije više od 10 posto glasova, to će biti debakl hrvatskog biračkog tijela. Da je Nadan Vidošević ušao više populistički u kampanju, bio bi jači od Josipovića - prokomentirao je Antičić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 03:27