NAKON UHIĆENJA

Nadzorni odbor HRT-a jednoglasno predložio smjenu glavnog ravnatelja Kazimira Bačića

Od 5 mogućih glasova na adresu predsjednika NO HRT-a Mladena Čuture pristiglo je svih 5 za pokretanje postupka za Bačićevo razrješenje
Kazimir Bačić
 Tomislav Kristo/Cropix

Nadzorni odbor HRT-a u petak poslijepodne jednoglasno je predložio pokretanje postupka za razrješenje dužnosti glavnog ravnatelja HRT-a Kazimira Bačića. Na e-sjednici članovi NO HRT-a u petak su morali odlučiti o Bačićevoj smjeni.

Na adresu predsjednika NO HRT-a Mladena Čuture do petka navečer pristiglo je svih pet glasova za pokretanje postupka za Bačićevo razrješenje pa je jasno da će biti pokrenut postupak za smjenu glavnog ravnatelja HRT-a.

Podsjetimo, Bačić je u srijedu uhićen u USKOK-ovoj akciji zbog sumnji da je trgovao utjecajem i pokojnom zagrebačkom gradonačelniku Milanu Bandiću nosio mito.

Nakon što su se danas svi članovi NO HRT-a očitovali o pokretanju postupka razrješenja, o svojoj odluci u ponedjeljak će obavijestiti saborski Odbor za informiranje, informatizaciju i medije, koji nakon toga Saboru podnosi prijedlog za razrješenje glavnog ravnatelja HRT-a.

Sjednica ovog saborskog odbora bit će održana u srijedu, a Sabor će potom na plenarnoj sjednici odlučivati o smjeni glavnog ravnatelja, imenovati v.d. ravnatelja HRT-a (Bačića zasad na Prisavlju mijenja šef poslovne jedinice Program Renato Kunić) te raspisati natječaj za novog glavnog ravnatelja HRT-a.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 19:55