PRVI KRUG

Najviše udžbenika Školske knjige

Ministar Radovan Fuchs ipak nije poništio prvi krug glasovanja o školskim udžbenicima
Vinkovci, 120809.Po uzoru na druge hrvatske gradove i Vinkovcani su, pritisnuti krizom i odlukom po kojoj vise nema besplatnih udzbenika, zajedno sa svojom djecom vracali i razmjenjivali knjige u svim vinkovackim osnovnim skolama. Na fotografiji: razmjena udzbenika u osnovnoj skoli Antun Gustav Matos.Foto: Damir Glibusic / CROPIX
 Damir Glibušić / CROPIX

ZAGREB - Ministarstvo obrazovanja danas je na web stranicama objavilo popis udžbenika koje su u prvom krugu za korištenje u školama odabrali nastavnici.

Za ulazak u škole ove se godine natječe 68 nakladnika sa 1984 naslova. Rezultati Ministarstva pokazuju da prag od 10 posto nije prošlo 119 naslova. Najviše naslova, 605, ima Školska knjiga koja je u prvom krugu izgubila 18 udžbenika. Drugi je Profil sa 280 naslova (izgubili su 21 naslov), a treća Alfa sa 125 naslova (izgubili su devet naslova). Najveći je gubitnik prvoga kruga SysPrint koji se natjecao sa 25 naslova, a izgubio ih je 13.

Prvi krug je prošao u sjeni sumnji da su veliki nakladnici nastavnicima i školama koji su birali njihove udžbenike zauzvrat poklanjali skutere, prijenosna računala, fotoaparate, pa čak i novac. Zbog toga je prosvjetna inspekcija obišla 100-tinjak škola, a u istragu su se uključili i policija i Državno odvjetništvo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. svibanj 2024 09:28