POTPUNI KAOS

NAKON ISTRE, SILOVITO NEVRIJEME POGODILO I DALMACIJU Obilna kiša praćena grmljavinom i olujni vjetar poharali istarski poluotok i zadarsko područje

 
Nevrijeme u Umagu / Ilustracija
 Goran Sebelic / CROPIX

Olujno nevrijeme pogodilo je u petak predvečer Istru. Nevrijeme praćeno olujnim vjetrom, remljavinom i pljuskovima zahvatilo je gotovo cijeli poluotok.

Glas Istre piše kako su neke ulice na području Pule bile potpuno poplavljene zbog velike količine padalina.

Smirivanje vremena se očekuje oko ponoći, a Istrametova prognoza za subotu najavljuje pretežno sunčano vrijeme, u kopnenom području uz malu do umjerenu naoblaku, javlja Glas Istre.

VIDEO: Istramet

Nevrijeme praćeno kišom i grmljavinom protutnjalo je i Zadrom te okolicom u petak kasno navečer.

Za razliku od nevere prije nekoliko tjedana ovaj put u Zadru nije bilo orkanskog vjetra koji je napravio veliku štetu, ali je snažni vjetar izgleda ovaj put pogodio područje Posedarja gdje je lomio stabla stara 30 godina, kao što se to može i vidjeti na naslovnoj fotografiji...

U Zadru je nevrijeme nasukalo jednu jedrilicu.

Zadar, 020819.
Kratko i jako nevrijeme u Zadru je nasukalo jednu jedrilicu.
Foto: Luka Gerlanc / CROPIX
Luka Gerlanc / CROPIX
Nasukana jedrilica u Zadru

Podsjetimo, nekoliko sati ranije obilna kiša praćena grmljavinom rashladila je i Zagreb.

Sutra nas ipak očekuje postupni prestanak kiše te djelomično razvedravanje, najprije u zapadnim predjelima, do kraja dana i na istoku.

VIDEO: Istramet

Poslijepodne će u unutrašnjosti biti lokalno jačih razvoja oblaka uz pokoji pljusak. Najviše sunčana vremena bit će na južnoj dalmatinskoj obali i otocima.

VIDEO: Istramet

U unutrašnjosti vjetar slab, na istoku do umjeren sjeverozapadni, a na Jadranu će umjerena do jaka bura ujutro okrenuti na sjeverozapadnjak.

VIDEO: Istramet

Najniža jutarnja temperatura zraka u unutrašnjosti od 14 do 19, na moru od 19 do 24, a najviša dnevna između 24 i 29 °C.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 17:37