NOVI ZASTOJ

NAKON MARATONSKOG SASTANKA ODGOĐEN IZBOR NOVOG VODITELJA KURIKULARNE REFORME Divjak odbila reći je li zapelo na čovjeku kojeg je unaprijed otpisala

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 03.04.2018. u 22:26

CROPIX

Matko Glunčić, zgrada Vlade i Blaženka Divjak

Posebno stručno povjerenstvo za obrazovnu reformu još nije donijelo odluku o novom voditelju Ekspertne radne skupine, potvrdila je u utorak navečer nakon maratonskog sastanka, ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak.

Sastanak u Banskim dvorima trajao je čak osam sati, ali je priča završila bez dogovora.

- Imali smo više tema osim same rasprave o članovima i potencijalnom voditelju ekspertne radne skupine, te smo analizirali izmjene zakona o odgoju i obrazovanju koje idu u Sabor. Ono gdje smo ipak uzeli 'time out' je da još jednom pomislimo prije donošenja konačne odluke oko članova i voditelja Ekspertne radne skupine. To će sve biti u onom roku koji je natječajem predviđen - rekla je ministrica Blaženka Divjak koja nije precizirala gdje je zapelo.

- Moramo imati veću razinu suglasja. Ako toga nema, onda dovodimo u pitanje na koji način te će se taj proces kao takav voditi, a svima nam je stalo do toga da smo sigurni, ne samo u voditelja, nego u svako ime svakog člana radne skupine - rekla je Divjak.

Na pitanje zašto je sve trajalo tako dugo, Divjak je rekla da je premijer uzimao nekoliko stanki jer je imao nekoliko paralelnih sastanaka.

- U ovom trenutku smo odlučili da ipak uzmemo 'time out', to su dva dana, da dobro promislimo i da nakon toga donesemo odluku - zaključila je Divjak.

Ministrica je upitana je li zapelo na izboru Matka Glunčića, državnog tajnika u njezinu ministarstvu, ali na to pitanje nije htjela odgovoriti, te je otišla.

Glunčić je jedan od nekoliko kandidata za šefa Ekspertne radne skupine, no Divjak je nedavno javno rekla da ne misli da bi on trebao biti izabran, pogotovo ne nakon što je u zagrebačkoj školi u koju ide njegovo dijete kao predstavnik roditelja lobirao protiv eksperimentalne provedbe reforme koju bi htio voditi, o čemu je prvi pisao Jutarnji list.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo