NOVI SMRTNI SLUČAJ

NASTAVLJEN CRNI NIZ U OSIJEKU Dan nakon što je koronavirus odnio četiri života, preminula je još jedna pacijentica: 'Ovo je velika opomena svima'

KBC Osijek
 Ivan Perić / CROPIX

Novi smrtni slučaj povezan s koronavirusom dogodio se u KBC-u Osijek. Preminula je 82-godišnja žena koja je bila onkološki bolesnik, a sada se zarazila i koronavirusom što je za njezino zdravstveno stanje očito bilo pogubno. Prema informacijama koje smo dobili iz Stožera civilne zaštite Osječko-baranjske županije gospođa je bila hospitalizirana na Klinici za infektologiju i nije bila na respiratoru. To je ukupno peti smrtni slučaj u KBC-u Osijek u posljednjih 48 sati.

Kad je riječ o novooboljelima njih je u odnosu na subotu troje više, čime se ukupan broj zaraženih popeo na 92. Imamo i novih dvoje izliječenih, čime se njihov broj popeo na 13.

- Od novooboljelih, dvoje su iz samoizolacije, dok je jedan novi, pri čemu smo njegovih 15 kontakata koje smo detektirali poslali u samoizolaciju - izvijestio je Zlatko Pandžić, ravnatelj ZZJZ Osječko-baranjske županije. U Osijeku je, inače, na dva punkta obrađeno 130 testova pristiglih iz Osječke, ali i Vukovarsko-srijemske i Brodsko-posavske županije. Načelnik Stožera, dožupan Goran Ivanović, istaknuo je kako su „smrtni slučajevi koji se događaju velika opomena svima nama.“

- Za one koji smatraju da je ovo bolest koja je rezervirana samo za starije osobe evo podatka od jučer da nijedan od šestero oboljelih nije bio stariji od 55 godina. Bilo ih je i u dobi od 33, 36 i 42 godine. Bolest, dakle, može pogoditi bilo koga - rekao je Ivanović, koji je imao i poruku načelnicima stožera po općinama i gradovima.

- Poručio bih im da oni nisu nikakvi lokalni šerifi, pa da im je dozvoljeno sve što je drugima zabranjeno. Vi morate provoditi odluke nacionalnog stožera i sve što je zabranjeno građanima, zabranjeno je i vama, a na vama je da provoditie sve zaključke nacionalnog i županijskog stožera i da ljudi u vama vide osobe koje su spremne odgovoriti svim izazovima koji su pred nama - istaknuo je Ivanović.

Načelnik PU osječko-baranjske Ladislav Bece izvijestio je kako je od sedam dojava utvrđeno šest kršenja samoizolacije, ali i iznio novi uočeni problem.

- Uočili smo pojavu okupljanja građana ispred trgovina ili u dvorištima trgovina gdje konzumiraju pića. Takva ponašanja nećemo tolerirati, pa ćemo sankcionirati i te osobe, ali i one koje im to omogućuju - najavio je Bece, dok je načelnik Stožera civilne zaštite Grada Osijek Boris Piližota najavio i da će u suradnji s Civilnom zaštitom RH angažirati 15 inspektora „koji će kontrolirati i sankcionirati prvenstveno pravne osobe za koje se utvdi da su kršili mjere“.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 17:15