SVE TAJNE MAKSIMIRA

NEDJELJNI JUTARNJI EKSKLUZIVNO DONOSI Evo kako će izgledati novi Dinamov hram od 60 milijuna eura, doznali smo i kapacitet novog stadiona!

 
Ilustracija
 / Zoran Škorić

Nedjeljni Jutarnji je u posjedu dokumenta koji je raspisan na 70 stranica i otkriva kako bi trebao izgledati i što će sve nuditi budući kompleks u Maksimiru.

U tom dokumentu stoji:

Kapacitet novog stadiona biti će od 28.000 do 30.000 gledatelja, a sva mjesta trebala bi biti sjedeća i natkrivena. Pet posto je rezervirano za osobe s invaliditetom.

Teren za igru mora biti točno dužine 105 m, širine 68 m.

Sjedala za gledatelje moraju biti individualna, preklopna, pričvršćena, međusobno odvojena, oblikovana, numerirana, te imati naslon minimalne visine od 30 cm.

Semafor na stadionu imat će dva ekrana kako bi se gledateljima na svim sektorima osigurao nesmetani i relativno izravan pogled.

Zapadna tribina (glavna) podijeljena je na gornju i donju tribinu ukupnog kapaciteta do 9000 mjesta.

Zoran Škorić
Ilustracija

Za gledatelje će biti osigurano 50 zahoda i 50 pisoara, ugostiteljski barovi, prva pomoć, press loža imat će 500 natkrivenih mjesta.

Tribina Sjever podijeljena je na gornju i donju kapaciteta do 8000 mjesta. Sva su mjesta natkrivena i sjedeća. Više ugostiteljskih objekata te kiosci s hranom.

Tribina Jug imat će dvije etaže kapaciteta do 6000 mjesta, od kojih je donja tribina sigurnosno posve izdvojeni sektor za gostujuće gledatelje.

Stadion Hitrec-Kacian bit će odvojen od novog stadiona, imat će tribinu za 4000 gledatelja.

Upravna zgrada Dinama bit će smještena izvan stadiona, uz klupski restoran, nogometnu školu, Internat Nogometne škole te centralnu medicinsku dijagnostiku. U objektu treba predvidjeti garažu za djelatnike, ukupno 50 mjesta.

Nogometna škola imat će 15 svlačionica za ekipe, šest za trenere, teretanu, sportsku dvoranu, dva bazena, ambulantu. U Internatu će biti 30 dvokrevetnih soba i 3 učionice.

Garaža Borongaj sa 2500 mjesta. Posebno osigurati oko 500 mjesta za vozila gostujućih navijača. Posebno osigurati oko 30 mjesta za autobuse gostujućih navijača.

Bazen Svetice ostaje na istoj lokaciji gdje je sad.

Sve detalje o novom maksimirskom stadionu otkrivamo u tiskanom izdanju Nedjeljnog.

U Nedjeljnom Jutarnjem možete još čitati:

IVANOVIĆI I BANOVIĆI - tajnovita obitelj kojoj država duguje milijune eura

eRIS III - letjelica koja će čuvati hrvatske granice

TAJNI ŽIVOT DRAG KRALJICA - Jelena Veljača otkriva svijet kultnih performea zagrebačke underground scene House of Flamingo

EKSKLUZIVNO Veliki intervju s Nataschom Kampusch

BLAGO U ŠUMU Gospođa Vera: 'Tjedno pokupim 333 kilograma žireva i uzmem tri tisuće kuna'

50 GODINA 'ZLATA ZA ODVAŽNE' Clint Eastwwod družio se s nama u Vižinadi

MIRJANA DUGANDŽIJA SA SLIKAROM ĐUROM SEDEROM 'Ako se držim posla koji volim, živjet ću; ako se pustim, ako samo legnem u krevet... začas ću otići'

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 16:04