'U ZAVIDNOM SMO POLOŽAJU'

NEKE ŠKOLE PREKIDAJU ŠTRAJK! 'Istina je, mislim čak da smo i prvi u cijeloj zemlji. A sad ću vam reći što su roditelji napravili prije dva dana'

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 28.11.2019. u 14:51

arhiva CROPIX

 

Jedna osnovna škola na području Splitsko-dalmatinske županije zaključno s današnjim danom prekida sve štrajkaške aktivnosti. Drugim riječima, od petka počinje redovna nastava za dio osnovnoškolaca na području Sinja. Naime, u Sinju postoje četiri osnovne škole, piše Slobodna Dalmacija.

Obavijest o redovnoj nastavi u petak, 29. studenoga 2019. godine, prenosimo u cijelosti sa stranica OŠ Marka Marulića u Sinju.

- Poštovani, početak redovite nastave za sve učenike u OŠ Marko Marulić, Sinj, je sutra u petak 29. studenoga 2019.

Smjena B u 08:00 sati

Smjena A u 14:00 sati

Raspored je redovit kako je i predviđen za svaki petak.

S poštovanjem!

v.d. ravnatelja:

Marko Križanac dipl.iur., dipl.bibli.

- Istina je, mislim čak da smo i prvi u cijeloj zemlji. Učitelji koji su u štrajku održali su sastanak, a mene su obavijestili danas oko 11 sati da se prekida štrajk i da se od sutra vraćaju svim redovnim aktivnostima u školi - rekao je u telefonskom razgovoru za Slobodnu Dalmaciju Marko Križanac, v.d. ravnatelja.

- U zavidnom smo položaju, mogao bih tako reći, jer sigurno nećemo morati nadoknađivati više od jednog do dva dana, možda tri dana, nema puno štete - pojasnio je.

Sinjska škola inače je djelomično štrajkala, a uz matičnu u Sinju, ima i tri područne, dakle one od 1. do 4. razreda.

- Evo vam i jedne situacije od prije dva dana - priča Križanac.

- Roditelji su nam u školu doveli devetoro djece, ostavili ih, okrenuli se i kratko nam poručili 'evo vam ih'. Na kraju smo s djecom otišli u knjižnicu. Pretpostavljam da su se roditelji oko toga prije i dogovorili. Moguće da je i ta situacija utjecala na sve ostalo što se jučer i danas u Sinju događalo - zaključio je v.d. ravnatelja.

Štrajk prekida i škola u Slavonskom Brodu

No, osim OŠ Marka Marulića u Sinju, štrajk prekida i Tehnička škola Slavonski Brod.

 - Dragi učenici, obavještavamo vas da od sutra kreće redovito održavanje nastave u Tehničkoj školi.

U nadi da ćete svi vidjeti ovaj poziv i odazvati se redovitim školskim obvezama, unaprijed vam se zahvaljujemo na dosadašnjem razumijevanju.

Dodatna posebna obavijest za naše maturante: sutra 29.11.2019. u 12.20 h u amfiteatru, održat će se sastanak u svezi prijave ispita za Državnu maturu.

Još jednom, hvala svim učenicima i njihovim roditeljima koji su imali razumijevanja za ovu situaciju. Vaša ravnateljica, Vikica Lukić - stoji u priopćenju škole iz Slavonskog Broda koje je objavljeno na njihovoj Facebook stranici.

 

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo