IPAK PODRŠKA

JEDINI U HRVATSKOJ NISU PROSVJEDOVALI, ALI SADA I ONI KREĆU U ŠTRAJK Ravnatelj objasnio zašto je to tako: 'Ja tu nisam imao nikakva utjecaja'

 
Ravnatelj Neven Tešija
 Paun Paunović/Hanza media

Jedina škola u Hrvatskoj u kojoj nije štrajkao nijedan nastavnik, Osnovna škola Petra Kružića u Klisu na današnji dan (petak) ipak će se pridružiti štrajku prosvjetara, piše Slobodna Dalmacija.

Potvrdio je to njezin ravnatelj Neven Tešija kazavši kako su se nastavnici odlučili pridružiti štrajku u petak kao jedan simboličan čin na dan donošenja odluke sindikata hoće li se prihvatiti Vladina ponuda ili ipak neće.

- U štrajku će biti nastavno osoblje koje sutra ima radnu obvezu, to je jedno 25 ljudi. Ovo je znak moralne potpore našim kolegama - kratko nam je kazao ravnatelj Tešija.

U ranijem razgovoru za “Slobodnu Dalmaciju” Tešija je kazao kako nastavnicima nitko nije zabranjivao da idu u štrajk, ali njih 46, koliko ih radi u ovoj kliškoj školi, jednostavno je smatralo da se ovim štrajkom ništa neće promijeniti.

- Ja tu nisam imao nikakva utjecaja, a razlog je opća rezignacija i uvjerenje da se ovim štrajkom položaj radnika u prosvjeti ni za milimetar neće popraviti – kazao je tada kliški ravnatelj.

Što će nastavnici odlučiti nakon petka, hoće li i dalje ostati u štrajku ili će se vratiti na nastavu, to u ovom trenutku Tešija nije znao reći.

- Vidjet ćemo što će ljudi dalje odlučiti – komentirao je Neven Tešija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 01:03