ŠKOLA U OSIJEKU

ZBOG DOLASKA PLENKOVIĆA PREKINULI ŠTRAJK NA JEDAN DAN 'Situacija je specifična, ovo se dogovara već mjesecima'

 
 Dragan Matić / CROPIX

Zaposlenici Prosvjetno-kulturnog centra Mađara u Republici Hrvatskoj u četvrtak su, na jedan, dan prekinuli štrajkačke aktivnosti. Razlog zamrzavanja štrajka su dolazak mađarskog premijera Viktora Orbana, ali i njegovog hrvatskog kolege Andreja Plenkovića na otvaranje učeničkog doma, javlja portal srednja.hr.

Iz škole su potvrdili da, iako danas drže nastavu, sutra nastavljaju sa štrajkom. Na izjašnjavanju su navodno svi glasali protiv ponude Vlade.

- Dobili smo poruku od razrednika da u četvrtak moramo doći u školu te da prva tri sata imamo nastavu, ali ne znamo što će biti u petak, javio je portalu zbunjeni učenik osječkog Prosvjetno-kulturnog centra Mađara u Republici Hrvatskoj.

Zaposlenici centra, u sklopu kojeg djeluju i osnovna i srednja škola, u četvrtak su prekinuli štrajkačke aktivnosti. Potvrdio je to i tajnik škole.

– Danas se otvara učenički dom te nam dolaze mađarski premijer Viktor Orban i naš premijer Andrej Plenković. Ovo je važan dan za našu školu pa se danas ne štrajka, objasnio nam je tajnik.

I Ivica Nikić, županijski sindikalni povjerenik Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama Hrvatske, upoznat je s činjenicom da se u toj školi danas ne štrajka.

– Poslali su nam dopis da zamrzavaju štrajk na jedan dan. Situacija je specifična, dolazak mađarskog premijera dogovara se već mjesecima te se radi o stvarima protokola, poput sigurnosti, ističe Nikić.

Dodaje da ta škola nema veliki broj učenika pa tako ni zaposlenika. Napominje i da u Mađarskoj postoje slične škole za hrvatske učenike te da je dobro da su i mađarski učenici u Osijeku dobili dom.

– Gotovo je izjašnjavanje zaposlenika u toj školi i čini mi se da ih 100% protiv, kaže županijski sindikalni povjerenik.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 07:54