SLAVONSKI BROD

'NEKI SU TRAŽILI PROPUSNICU KAKO BI OTIŠLI OŠIŠATI SVOG PSA!' U policiji progovorili o razlozima koje ljudi navode ne bi li mogli napustiti grad

ilustracija
 ??????? ??????? / Alamy / Alamy / Profimedia

Na području Brodsko-posavske županije mjera samoizolacije izrečena je za oko 1500 osoba. Kako je objavila policija PU brodsko posavska, ne pridržavaju se svi tih mjera, piše portal SBplus.

- Do sada smo imali 108 prijava za 126 osoba. Djelatnici Policijske uprave brodsko-posavske su provjerom na terenu utvrdili kako je ovu mjeru uistinu prekršilo 26 osoba. Za njih slijedi prijava Državnom inspektoratu - za SBplus rekao je načelnik Stožera Civilne zaštite Brodsko-posavske županije Stjepan Bošnjaković.

No, samoizolacija nije jedina mjera koju pojedinci krše. Druga je ona koja se odnosi na zabranu međugradskog, odnosno međumjesnog kretanja.

- Od prvog dana kada je mjera stupila na snagu na području Brodsko-posavske županije organizirali smo punktove za kontrolu, a u prva dva dana njena provođenja čak 66 osoba je pokušalo napustiti mjesto bez potrebne potvrde - kazao je Mijo Kršić iz Policijske uprave brodsko-posavske.

Svi oni koji imaju opravdane zahtjeve potvrde su i dobili, napominje. No, dio građana još uvijek ima neopravdane zahtjeve.

- Što se tiče propusnica mi i dalje imamo zahtjeva koji nisu opravdani. Tako da su nas pojedinci tražili izdavanje propusnica kako bi išli ošišati psa, a bilo je i drugih sličnih zahtjeva koji u ovom trenutku nisu nužni i nisu bitni. Zato molim sve stanovnike Brodsko-posavske županije da se strpe, slušaju naputke, jer ako u sustav uđe zaraza onda ćemo imati veliki problem - poručio je brodsko-posavski župan Danijel Marušić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 12:00