VAPAJ UGOSTITELJA

‘Nepravda je ispravljena, ali matematika je jasna - jučer smo imali samo 5 posto prometa od lani‘

‘Pokretanje poslovanja u moja tri bara s 30-ak djelatnika matematika ne dopušta‘, pojasnio je Biljan.
 Damjan Tadic/Cropix
‘Pokretanje poslovanja u moja tri bara s 30-ak djelatnika matematika ne dopušta‘, pojasnio je Biljan.

Ugostitelj Dražen Biljan u emisiji Hrvatskog radija 'U mreži Prvog' rekao je da je ublažavanjem mjera konačno ispravljena nepravda prema ugostitelja. U ponedjeljak je, otkrio je Biljan, oko trećina zagrebačkih ugostitelja otvorilo svoje kafiće.

- Pravi podatak će biti kad Porezna uprava iznese izvještaj na tjednoj bazi koliko je uređaja pokrenuto, dodao je.

Biljan je rekao da su u hrvatskom gospodarstvu konstantni primjeri neujednačenih kriterija što je frustrirajuće za ugostitelje.

- Ispravljanje nepravde nastupilo je nakon 100 dana, primat u kavi za van uzele su druge djelatnosti. Našem sektoru nametenut je i trgovački dio poslovanja, naša primarna zadaća je ugostiti građane u našim objektima. Mi tu stvarno nemamo matematičke računice, rekao je Biljan.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. prosinac 2025 10:55