OSUĐEN NA ŠEST GODINA

NESLUŽBENO SMO DOZNALI GDJE SE SKRIVAO DOLAČKI Policija je pod prismotrom držala tri lokacije, ali bivši šef krim policije uspješno im je umaknuo

 
Željko Dolački i Željko Pul
 CROPIX

Željko Pul, umirovljeni šef Odsjeka za potrage PU zagrebačke koji je jučer u razgovoru za Jutarnji list poručio Željku Dolačkom da učini prvi korak i, ako je profesionalac, kako tvrdi, da se preda, i sinoć je bio pred zatvorom u Remetincu. U razgovoru s Andrijom Jarkom za Novu TV ponovio mu je taj apel i ponovno nam rekao kako vjeruje da će se Dolački ipak pojaviti pred zatvorskim vratima. To se dva i pol sat kasnije i obistinilo.

Pul je rekao kako bijeg nije nimalo lak, da policajci iz ciljanih potraga sigurno znaju gdje bi Dolački mogao biti i kako su ga sigurno i tražili na nekim adresama, gdje su pretpostavljali da bi mogao biti. Potvrđeno nam je da su sve tri adrese, i ona u Pešćenici u općini Lekenik, i boravište gdje živi sa suprugom i troje djece u Starom Čiču, kao i obiteljsko imanje u Cerju Letovaničkom, gdje je navodno skrivao pilu za koju je tvrdio da je nije kupio, a na kraju suđenja i donio na raspravu, bile pod prismotrom policije.

Željko Dolački tvrdio je da je u Zagrebu, a i u utorak je, kad mu je bila izricana presuda, supruzi rekao da ide u Zagreb, ali izgleda da je samo krug osoba od njegova najvećeg povjerenja znao gdje je.

Prema neslužbenim informacijama, navodno je bio u Cerju Letovaničkom.

Podsjećamo, prema nepravomoćnoj presudi od 22. veljače 2015. do 3. travnja 2016., prisvojio je za sebe iz sefa, u kunama, devizama i zlatu, 3,327.988,80 kuna, što će morati i vratiti i još nadoknaditi 141.974,34 kune sudskih troškova po pravomoćnosti presude.

I dok Željku Dolačkom teče istražni zatvor, nakon što sutkinja Maja Štampar Stipić napiše presudu, kad je dobije i Dolački i USKOK imaju rok od 15 dana da žalbe. USKOK će se žaliti na visinu kazne, a obrana Željka Dolačkog najavljuje da će po pravdu, ako treba, do Strasbourga.

Željko Dolački će 20. travnja u zatvoru napuniti 50 godina.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 07:27