PREGLASNI LAJAVAC

NEUMOLJIVO HRVATSKO PRAVOSUĐE: PAS MEDO JE KRIV! Vlasnik ga mora preseliti negdje drugdje, nakon presude suda se rasplakao...

 Goran Šebelić / CROPIX

Pseći prijestupnik Medo iz Peroja pokraj Pule preglasno laje. Odluka je to Općinskog suda u Puli, koji je jutros presudio kako je četveronožni ljubimac Antona Šimonovića kriv za preveliku buku, iako nije utvrđeno koliko pas zaista glasno laje, te da vlasnik psa mora premjestiti na drugu lokaciju, kako ne bi smetao susjedu koja se tužila. Šimonović je odmah najavio žalbu na presudu.

Tvrdi kako je njegova susjeda odbila da se na njenu kuću postave mjerači buke, pa nije ni poznato koliko je pas zaista bučan. Zbog toga ga je ogorčila odluka suda. - Presuđeno je sve po onome što je moja susjeda Veselka Vukotić tražila, a sve to bez dokaza. Da se mjerila buka i da je ispalo da je Medo previše glasan, razumio bih, ali ovako je to presuđeno napamet. Rasplakao sam se na izlasku sa suda, jer sam se osjetio nemoćno.

Jadni moj Medo - kaže Šimonović i dodaje kako je uplatio 25 tisuća kuna za to vještačenje , no sud je odlučio da će mu novac vratiti.

- S odvjetnikom sam se dogovorio da ćemo se žaliti. Rekao mi je da do pravomoćnosti presude ne moram ništa mijenjati i da Medo može ostati na istom mjestu kao i do sad. Ne želim ni razmišljati o tome što će se dogoditi ako sud potvrdi ovu odluku i ako budem morao preseliti Medu. Njemu ionako teško pada što mora noći provoditi u kući, a bojim se kako će mu biti ako se još više odvoji od mene - kaže Šimonović.

Sud je odbio tužiteljičin zahtjev za odštetu. Veselka Vukotić je, zbog duševnih bolova prouzročenih Medinim lajanjem, tražila 10 549 kuna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. travanj 2024 04:17